|

Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Portret cu hrana: Susceptibilitatea fata de diverse boli face ca dieta sa prevaleze in fata festinurilor. Dar, mofturosi cum sunt, nativii nu vor accepta orice: trebuie, intotdeauna, mare atentie la detaliile culinare. Un condiment rar, o reteta inedita sau un fruct mai putin intalnit reprezinta ingredientele unei mese perfecte.

Bauturi recomandate: Un vin bastinas dar neaparat unul de colectie, cu sticla prafuita in crama. Daca nu, un vin frantuzesc adevarat (“chateau”… de la 100 euro in sus) ar putea multumi inaltele exigente ale zodiei.

De gatit: O vizita la El Bulli, restaurantul faimos al lui Ferran Adria, nu este la indemana intotdeauna. Asa ca, mai bine, abandonati pista rafinamentului excesiv in favoarea unei mese cu ingrediente naturale, pornind de la branzeturi si oua de tara, precum si legume culese dintr-o gradina in care nu se folosesc chimicale.

Meniu:

-carnuri: pasare de curte, vitel hranit organic

-pescarie: peste de rau

-fructe: guave, nuci macadamia, fructe de cactus, kaki

-legume: varza chinezeasca, broccoli, andive, zucchini

-condimente: dafin, lemn dulce, piper rosu, leurda

Citeste si:

Leave a Reply