|

Concurs: Cartofi la cuptor cu cascaval

Ingrediente pentru 4 portii  bune, de-o sa-ti vina sa mai faci: 

1 kg de cartofi mici, sare, piper alb proaspat rasnit, nucsoara proaspat rasa, 1 catel de usturoi, 40 g unt topit, 100 g cascaval,  2 oua, 375 ml smantana , 40 g unt maruntit. In plus: 1 lingurita de arpagic taiat felii. 

Cum se prepara: se spela cartofii, se curata de coaja si se taie in rondele subtiri. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara atat cat trebuie. Se taie catelul de usturoi in 2 si se freaca o forma de copt cu partea moale. Se unge forma de copt cu untul topit. Se aseaza in forma  feliile de cartofi, una langa cealalta, si se presara cascaval. Se amesteca cascavalul ramas cu ouale si smantana si se toarna totul peste cartofi. Se pune deasupra untul maruntit. Se baga in cuptorul preincalzit la 200ºC si se coace aproximativ 30 min. Cand se scoate de la cuptor, se presara peste ea rondele de arpagic.

Reteta trimisa de GABRIELA DINA.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply