|

Concurs: Ciorba de pui radauteana

Ingrediente:

1 buc piept de pui

½ telina

1-2 buc albitura

1-2 buc radacina de patrunjel

2 cepe

5 morcovi (3 pt ciorba si 2 pt “fatza” ciorbei)

800 ml smantana

6 galbenusuri

5 catei de usturoi

100 ml de ulei

Sare, piper

Otet

Se pune pieptul de pui la fiert(intreg sau taiat in doua), se da in fiert, se aduna spuma.

Peste pui se pun legumele, sare/delikat.

(nu stiu sa spun cata apa am pus initial, dar atata cat, atunci cand s-au fiert toate, sa ramana apa cat sa le acopere)

Cand s-au fiert legumele, se trage oala de pe foc, se scoate puiul si se desparte fasii-fasii.

Separat se bate smantana cu galbenusurile. Peste smantana si galbenusuri adaugi de vreo 15 polonice de ciorba amestecand intruna( pana ia smantana temperature ciorbei) apoi se toarna toata peste ciorba rapid si amestecand .

Se pun si bucatile de pui in ciorba.

Usturoiul se piseaza  si se asaza intr-o sita. Iei cu polonicul ciorba si o treci prin sita pana isi ia ciorba atata gust de usturoi cat vrei tu.

Se gusta si se potriveste de sare, piper si otet.

Separat se dau prin razatoare 2 morcovi si se calesc la foc mic in tigaia incinsa cu ulei (vezi, sa nu se arda morcovul prea tare ca iese naspa’!). Cand uleiul s-a colorat in portocaliu se strecoara si se toarna peste ciorba.

Reteta trimisa de CRISTINA-STEFANIA GHETU.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply