|

Concurs: Oua cu sos de smantana

Ingrediente (pentru 6 persoane):

6 oua,
6 felii paine de secara,
4 codite de ceapa verde,
25 g unt,
sare,
piper.

Pentru purée-ul Soubise:

1 kg ceapa,
100 g unt,
20 g faina,
1 cub concentrat de supa de vita,
150 ml frisca nebatuta sau smantana
1 varf de cutit zahar,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Taiati marunt ceapa curatata si puneti-o intr-o oala cu apa sarata (clocotita in prealabil), lasati-o pana ce apa incepe sa fiarba, din nou. Scurgeti-o si  inabusiti-o timp de 30 de minute, impreuna cu 50 g de unt, sarea, piperul, zaharul. Dupa ce s-a inmuiat, amestecati-o cu mixerul.
Dizolvati cubul de supa concentrata in 1/2 l apa clocotita si topiti intr-o tigaie 50 g de unt. Adaugati faina in ploaie si incorporati, putin cate putin, zeama de carne, amestecand permanent, pana ce sosul devine neted, fin.
Luati sosul de pe foc, adaugati frisca nebatuta sau smantana Gran Cucina, sarati, piperati si amestecati bine. Incorporati in sos purée-ul de ceapa si puneti-l intr-o cratita, pe foc, timp de aproximativ 10 minute, amestecand continuu.
Fierbeti ouale, conform – retetei 1 si prajiti in 25 g unt feliile de paine, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti. Turnati purée-ul Soubise intr-o tava, asezati deasupra feliile de paine si puneti pe fiecare felie cate un ou. Sarati, piperati, presarati rondele de codite de ceapa verde si serviti-l imediat.

Reteta trimisa de PAUL GHEORGHIU

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply