|

Concurs: Paine de casa

Ingrediente:
1 kg de faina de cozonac
4 linguri de ulei
1 lingura cu varf de sare fina
1 lingurita de zahar
60 gr drojdie
500-600 ml apa calda, nu fierbinte
Faina o cerneti direct in castron , chiar inainte de a fi pregatita, adaugati sarea si amestecati sarea cu faina, iar peste faina puneti cele 4 linguri de ulei, drojdia sfaramata cu mana, si zaharul. Incepeti sa turnati apa putin cate putin, pana incorporati toata apa, iar coca sa ramana vartoasa.
Puneti aluatul rezultat intr-o tava rotunda( chiar de pizza), peste o foaie de copt, aluatul sa fie pus chiar in centru tavii  si perfect rotund sub forma unei mingi.
Lasati la crescut in aceea tava timp de o ora, fara sa acoperiti tava, conditia este ca in aceea camera sa fie cald. Cand a crescut, taiati usor cu cutitul paine sub forma de cruce, doar la suprafata, exact pe crusta care se formeaza deasupra. sa nu fie foarte adanca taietura. Presarati putina faina peste ea si bagati-o la cuptorul incins la 180 grade timp de o ora, o ora jumatate( depinde de la cuptor la cuptor). Incercati ca pe placinta cu un pai sa nu se lipeasca de pai si, atunci, este gata.
Reteta trimisa de ARABELA ROSCA. Fotografia apartine autoarei!

Citeste si:

Tags: , , ,

2 Responses for “Concurs: Paine de casa”

  1. ABYSOR says:

    Din pacate nu se vede poza! Nu puteti face ceva sa se vada intreaga?

  2. Bucatarescu says:

    Observatia era corecta. Intre timp, s-a remediat! Iar site-ul s-a upgradat!

Leave a Reply