|

Concurs: Prajitura cu crema

Ingrediente:
Pentru blat: 10 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 1 cana ulei, mirodenii
Pentru crema: 1 pachet unt gras, 1 cana zahar pudra, 3 oua, 3 linguri cacao, esenta de rom cateva picaturi

Ca sa facem blatul: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bate in continuare, separat se amesteca galbenusurile cu cana de ulei, ca la maioneza, si se adauga treptat peste albusul batut spuma, se pune faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn, de sus in jos pana se incorporeaza toata faina, se pune esenta de rom, si se baga la cuptor in tava cu foaie de copt, la 150 grade timp de 45-60 minute( depinde la un cuptor la altul). Incercati cu batul si cand nu se ia pe bat este gata. Cand este gata se scoate din tava pe o folie de aluminiu, si se lasa la racit.
Cat timp se raceste se face crema:
Cu mixerul amestecati untul spuma, adaugati dupa aceea zaharul, amestecati in continuare punand esenta de rom, dupa care puneti cele trei galbenusuri de la ou, amestecati in continu, agaugati cacao, dupa care puneti si cele 3 albusuri batute spuma. Incorporati si albusurile  si este gata. Daca blatul s-a racit , taiati-l pe jumatate, puneti crema , si puneti la loc jumatatea de deasupra. Puneti prajitura in folie stretch si tineti-o la frigider de seara pana dimineata.Nu se taie inainte de a se baga la frigider pentru ca riscati ca crema sa se inmoaie si sa curga.
Se servese a doua zi, taiata si pudrata cu zahar pudra vanilat.
Ramane proaspata  si frageda si o saptamana la frigider!

Reteta trimisa de ARABELA MARIN. Fotografia apartine autoarei!

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply