|

Concurs: Prajitura cu rom si ciocolata

Ingrediente pentru 8 portii :

 4  oua

  • 200 gr zahar
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 180 ml smantana dulce
  • 200 gr faina
  • 2 linguri de rom
  • O lingura zahar pudra

 Se incalzeste cuptorul la foc mediu. Ouale cu zaharul se bat cu un tel, apoi se pun la bain marie si se amesteca intr-una pana cand zaharul se topeste. Se adauga si ciocolata tocata in bucatele mici si se incorporeaza in mixtura de oua si zahar. Se ia bolul de pe aburi si se incorporeaza smantana dulce, faina si romul. O tava rotunda pentru tort se unge cu putin unt sau ulei si se tapeteaza pe fund cu hartie de copt. Se toarna aluatul in tava si se coace prajitura 30 de minute. Cand este gata, se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar pudra. Se servesc pe farfurii portii individuale, alaturi de frisca proaspat batuta sau inghetata.

 Reteta trimisa de BOGDAN ORASANU in numele talentatei sale sotii.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply