|

Concurs: Tiramisu cu fructe

Ingrediente necesare 4 portii
2 „fructul pasiunii”
2 nectarine sau piersici
75 gr biscuiti digestivi
125 gr biscuiti cu caramel
5 linguri lichior Amaretto
6 linguri cafea neindulcita
250 g crema mascarpone
450 ml crema de vanilie
200 gr ciocolata menaj, tocata fin sau data prin râzatoare
2 linguri cacao, cernuta
 
PREPARARE
 
1 Taiati fructul pasiunii, scoateti semintele si lasati-le deoparte; puneti nectarinele (piersicile) câteva minute in apa clocotita, apoi curatati-le cu grija de pielita, scoateti sâmburii si taiati pulpa in cubulete mici.
2 Rupeti biscuitii in jumatati, amestecati lichiorul cu cafeaua si inmuiati jumatate din biscuiti, timp de câteva secunde,
in acest amestec. Aranjati biscuitii inmuiati pe fundul a patru cupe de sticla transparenta.
3 Frecati crema mascarpone pâna când obtineti o spuma fina, apoi amestecati-o cu crema de vanilie. Cu o lingura, puneti jumatate din aceasta crema in cupe, peste biscuiti, si presarati deasupra 125 gr din ciocolata de menaj tocata.
4 Asezati jumatate din semintele de fructul pasiunii si jumatate din nectarinele tocate peste ciocolata si presarati jumatate
din cacao.
5 Inmuiati in lichior restul biscuitilor, asezati-i in cupe, presarati ciocolata ramasa, apoi puneti restul de nectarine si crema
de vanilie si mascarpone.
6 Tineti cupele in frigider o ora si jumatate; decorati cu restul de seminte de fructul pasiunii, pudrati cu cacao, raciti in frigider inca 30 minute si serviti.
Reteta trimisa de IULIANA DEEA.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply