|

Concurs: Conopida la cuptor

Se ia o conopida potrivit de mare, se curata de frunzele de la baza, se spala si se desface in buchetele mai mici. Intr-o oala suficient de mare pentru a incapea conopida, se pune apa si sare si se pune pe foc. Cand da in clocot, se pune conopida la fiert.
Intre timp se aprinde cuptorul…
Se amesteca intr-un bol, urmatoarele ingrediente: branza de vaci (cam 1/2 kg-cam doua pachete de branza, din comert, sau o bucata de branza de vaci cumparata din piata, de la “femei”), o cescuta de smantana, 1-2 oua intregi (fara coaja, bine-nteles), sare dupa gust, o legatura nu foarte mare de marar verde tocat marunt. Compozitia trebuie sa aibe consistenta unei creme groase.
Se ia un vas de Jena, mai marisor, se ung peretii cu unt sau margarina si se presara de jur imprejur si pe fundul vasului cu pesmet.
Se verifica daca s-a fiert conopida; cand este fiarta, se scurge de apa. Apoi, se pune pe fundul vasului un strat de conopida. Deasupra, se pune un strat din “crema de branza” de mai sus. Se intinde cu lingura pana se termina compozitia. Se asaza inca un strat de conopida si restul de crema de branza. Asta insemna ca, de la bun inceput, trebuie injumatatita cantitatea de conopida si de crema de branza pentru a va iesi doua straturi.
In final, se presara totul cu pesmet si se da la cuptor cam 20 minute, pana se rumeneste bine la suprafata.
Se serveste calda.
Un pahar de suc natural de fructe merge de minune alaturi!
Reteta primita de la STEFAN GAVRILA, Bucuresti.

Citeste si:

Tags: , ,

3 Responses for “Concurs: Conopida la cuptor”

  1. Bucatarescu says:

    Bucatarescu a selectat un al doilea finalist: Stefan Gavrila.

  2. otilia says:

    sunt topita dupa conopida, iar reteta asta suna excelent. o fac in weekend. delicios blog, felicitari!

  3. Bucatarescu says:

    Draga Otilia, Bucatarescu iti multumeste si te asteapta inapoi. Nu ne trimiti si tu o reteta?

Leave a Reply