|

Exista viata dupa nota de plata!

Povestiri cârciumăresti este titlul celei mai recente cărti despre dedesubturile restaurantelor lansată la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro. Autorii – jurnalista Alina Matei si, vechiul prieten al lui Bucatarescu, somelierul Sergiu Mihail Nedelea – realizează în acest volum nu doar o incursiune în “bunele” sau “mai putin bunele” practici din industria ospitalitătii de la noi: cartea reprezintă atât o colectie de “legende urbane” demontate sau explicitate, cât si una de studii de cazuri de succes.

Sunt abordate aspecte din interactiunea cotidiană a clientului cu restaurantele (personaje precum “cârciumarul comunist”, “ospătarul indolent”, un dictionar de termeni uzuali, o discutie despre mărimea si necesitatea tips-ului, un cod de bune purtări ale clientului si ospătarului, câteva conflicte uzuale si cele mai bune căi de rezolvare ale lor, metode de gestionare si de motivare a resursei umane în localuri etc).

Autorii realizează si o serie de interviuri exploratorii cu managerii unor “retete de succes” : de la restaurante-obiectiv turistic, precum “Caru cu Bere”, la restaurante de retea precum “La Mama”, restaurante “de cartier” sau restaurante de familie, ca “Violeta’s Vintage Kitchen”, firme specializate în catering ori restaurante de hotel.

Cartea, apărută la Editura Business Adviser, costă 30 lei si va fi disponibilă, pentru început, sub formă de ofertă specială la abonamentele la editia tipărită a revistei Vinul.Ro.

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply