|

Mancarea si zodiile: Semnele de Apa

Racul, Scorpionul, Pesti

Aceste semne slabesc si se ingrasa intr-un ritm ametitor, marea lor problema nefiind grasimea ci retentia lichidului in organism.

Apa guverneaza sistemele reproducator si limfatic dar si fluidele corpului, inclusiv singele, mucusul si limfa. Apa lubrifiaza, spala si racoreste organismul. Semnele de Apa sint extreme de sensibile in fata “amenintarilor” din mediul inconjurator, in special la bacterii, virusi si ciuperci. |n general, problemele de sanatatea isi au explicatia in starea emotionala, caci semnele de Apa se molipsesc usor cu pesimismul altora. Acestea construiesc cele mai proaste scenarii cind e vorba de sanatatea lor, deprimindu-se teribil la cea mai mica problema. 

Exces de Apa

Presupune o digestie lenesa, asimilare deficitara si metabolism incetinit, ceea ce duce in mod normal la probleme de greutate. De ajutor ar fi reducerea portiilor, schimbarea dietei si o activitatea fizica sustinuta. Echilibrul este restabilit gratie mincarurilor calde, fara sos si usor de digerat.

Consuma: legume calite usor, fasole, mazare, fructe

Evita: grasimile, lactatele, dulciurile, produsele de patiserie, piinea, sarea

Remedii: cimbrul, patrunjelul, usturoiul, busuiocul, salvia

Lipsa de Apa

Toxinele se elimina mai greu din organism, sistemul nefiind lubrificat corespunzator. Semnele cu lipsa de Apa pot avea aceleasi probleme ca si cele cu exces de Aer, adica par si piele deshidratate, insomnie, anemie. Echilibrul poate fi readus cu bai prelungi, mari cantitati de lichide si plimbari in apropierea unei ape. De ajutor sint si pepenii, castravetii, dovleceii si alte legume apoase. Expunerea prelungita la soare sau la caldura ar fi de evitat.

Consuma: griu, orez, ovaz, alge marine, lactate si dulciuri naturale

Evita: fasolea si diureticele naturale precum morcovii, telina, varza sau sparanghelul

Remedii: lemn dulce indulcit cu miere, sucuri de fructe (va urma)

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply