|

Mic dejun la Delicateria: Foie Gras vs. Bucatarescu KO!

L(‘)amour, toujours! Ma rog, Adrien Romain Damour, care a deschis – intr-o casa veche interbelica, excelent renovata – un nou magazin bistro Delicateria Traiteur, pe Bd. Dacia, nr. 119. Prin intermediul colegei mele de breasla Ana Maria Florea (va reamintiti Secrete de chef?), Monsieur Damour m-a invitat la un mic dejun mai putin conventional. Asta si fiindca, avizat de preferintele mele, amfitrionul ma astepta cu o ditamai portie de foie gras, langa un morman de feliute de paine de casa si rosii uscate la soare. Dar ce foie gras, cu o dunga consistenta de grasime de gasca! Un foie gras preparat, in fabricuta sa din Bucuresti, de insusi Adrien Damour! Cum tot artizanal/manual/non-industrial este si somonul fume, esenta de lemn folosita fiind cea de fag. Cum tot delicios artizanale sunt si bomboanele de ciocolata, cu 0% aditivi, emulsifianti si alte alea. Selectia de bomboane era fascinanta, eu am ramas cu impresia puternica a unui ganache cu stafide. Et, pour la bonne bouche, o prajitura, tot de casa, cu blat artizanal si straturi suprapuse de crème: unt, ciocolata, caramel. Voi reveni, cu riscul de a-mi pierde orice urma de respect fata de propria-mi silueta…

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply