|

Salata de flori de salcam a bucatarului indragostit

Weekend-ul la tara s-a terminat. Am venit cu degetele aspre si julite de la smuls buruieni (sambata, facem ziua fetitei – Lali implineste 5 ani – si  Nana a vrut sa facem curatenie in curte si, mai ales, in gradina). Ne-am intors, insa, si cu cateva sacose de legume, asa ca, azi, Nana primeste – in casoleta de serviciu – o salata “fabricata” integral din ingrediente culese de la noi. Nu cred in ecologismul excesiv, dar tot ceea ce creste in gradina noastra n-a vazut ierbicid, ingrasamant sau potentiator de crestere. (Tot ceea ce cumparati de pe marginea drumului, de la tarani, “beneficiaza” din plin de aceste minuni ale stiintei, indiferent ce va spun vanzatorii!!! Nici rasaduri nu mai cumparam de la ei, preferam sa le producem in casa, pe balcon si pe pervazurile tuturor ferestrelor…)  Sa ne reintoarcem la salata. Ce am pus in casoleta Nanei: laptuci proaspete (fragede, fiind inca imature), ridichi albe si ridichi rosii, fire de fenel (un fel de marar parfumat mediteranean (peren, nici nu l-am mai semanat anul acesta, a iesit singur din pamant), creson (primul an, cand nu uitam sa-l culegem inainte sa infloreasca) si …flori de salcam. Dressingul e din otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, putina miere si putin mustar. Cu flori de salcam se mai fac omlete, clatite, prajituri, salate de flori etc.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply