|

Salata din gradina bucatarului indragostit

E vara? Da, e un fel de inceput de vara, pot admite asta dupa ultimele doua zile semitoride la Ileana. Daca e vara, inseamna ca dormim la tara 1-2 nopti. Mai inseamna si ca ne trezim la tara 1-2 dimineti. Finalmente, asta inseamna si ca luam 1-2 mic-dejunuri pe terasa. Iar cea mai mare bucurie a mea e sa-mi fac o salata numai cu ce gasesc in gradina. Nu sunt rosii, inca? Nu pun rosii. Castravetii sunt inca micuti? Pun doar 2-3 bucati cat degetul. In scgimb, pun salata de vreo 3-4 feluri si culori: verde, rosu-visinie, verde-galbuie, cu foi plate rotunde, cu foi mai ascutite, cu foi dantelate ca un jupon de secol XVIII, cu “parul cret” in stil afro. Pun, obligatoriu, ceapa verde si usturoi asisderea verde. Apoi, pun cateva foi de macris si cateva de loboda, aceasta taiata franjuri (loboda o pun pentru culoare). Apoi, marar amestecat cu fenel. Apoi, mai vine Nana si cu putin cimbru. Era sa uit de ridichi: rosii rotunde, rosii lunguiete, albe lunguiete. Sare, piper, ulei de masline – singurele exceptii non-gradina admise. Sunt cel mai fericit ierbivor!

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply