|

Sparanghel: mic dejun cu Nana si Bucatarescu

Sparanghelul este gresit considerat un lux. E adevarat, la noi, e mai putin intalnit si – nu stiu de ce – aproape deloc cultivat. “Asparagus” pentru snobi sau “umbra iepurelui” pentru popor, leguma este absolut delicioasa. Nana a cumparat un manunchi de sparanghel, destul de ieftin (in jur de 50.000 lei vechi) de la un supermarket. Eu l-am curatat, l-am fiert bine in apa cu sare, apoi l-am scufundat intr-un sos gros, pe care l-am facut din mustar, crema de hrean, ulei de masline, putin unt si … zeama cu marar de la un borcan de castraveti in otet. Deasupra, am taiat marunt tarhon verde si fenel tot verde. (Fenelul sau feniculul e de la noi de la tara; nu-l mai semanam in gradina, rasare singur in fiecare an. Spre deosebire de cel de la Nisa, unde l-am descoperit acum sase veri, fenelul nostru nu face cine stie ce bulb, insa inflorescenta ca de marar parfumat cu lamaie este impresionanta. Il vom poza in weekend si vom posta poza saptamana viitoare. ) Alaturi de sparanghelul cu sos, am aruncat salata de macris, tot din gradina noastra de la Ileana, tot peren – nu necesita aproape deloc ingrijire. Am completat farfuria cu cascaval “cu gauri” (schweitzer) si cu o felie de paine neagra unsa cu icre banale. Putin fenel maruntit si peste tartina. …Micul dejun cu Nana & Bucatarescu!

Citeste si:

Tags: ,

Leave a Reply