|

Ultima reteta din concurs: Ciorba frumoasa de vara

Ingrediente:
2 cepe verzi, 1 ceapa uscata mai mare, 1 dovlecel potrivit de mare, 4 cartofi noi, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 1 legatura de leustean mare, 1 legatura de patrunjel mare, 2 oua, 2 cani de bors, delikat, 1 cutie cu rosii cuburi (conseva), 1/2 kg fasole galbena noua pastai.
Intr-o oala de ciorba de 8 litri, caliti ceapa in ulei, atat ceapa verde cat si cea uscata, ambele taiate marunt, dupa care atunci cand a prins culoare aurie, puneti morcovul ras pe razatoarea mare, si lasati la calit cam 5 minute la foc potrivit pana ce uleiul e portocaliu de la morcov. Adaugati apa in oala , trei sferturi din oala sa fie cu apa, si cand da in clocot puneti delikatul, dupa gust ( eu am pus cam 5 linguri dar nu imi place mancarea sarata) si adaugati dovlecelul taiat cuburi, cartofii taiati tot cuburi, ardeiul taiat rondele subtiri, si pastaile curatate de codite, spalate si rupte in trei,  si lasati sa fiarba la foc potrivit pana se fierb toate. Atentie – fiind legumele toate noi de vara, se fierb foarte repede, si cartofii fiind noi la fel ,toate se fierb foarte repede. Cad sunt fierte aproape de tot adaugati conserva cu rosii cubulete si lasati sa mai fiarba cam 30 minute. Cirbita frumoasa este gata! Adaugati 2 cani de bors, mai dati intr-un clocot si o dregeti cu cele 2 oua batute si facute zdrente in oala. Se toaca leusteanul si patrunjelul si se adauga in ciorba. Este gada! Cine doreste se serveste si o lingura de smantana in farfurie! Este delicioasa!

Reteta trimisa de ARABELA MARIN. Felicitari! Curand, vei afla ce premiu ai luat! Echipa Bucatarescu mai delibereaza putin…

Citeste si:

Tags: , , , ,

1 Response for “Ultima reteta din concurs: Ciorba frumoasa de vara”

  1. Bucatarescu says:

    ARABELA MARIN, care ne-a trimis nu mai putin de zece retete delicioase, a castigat MARELE PREMIU al concursului RETETA FAVORITA, organizat de http://www.bucatarescu.ro si Libertatea, cu sprijinul restaurantului Marul de Aur si al lantului de magazine Patria Vinum.

Leave a Reply