|

2xCarcalete pe timp de canicula

Azi-dimineata, la Ileana, a trecut pe la noi parintele Barbieru, preotul local (cel care ne-a si botezat-o pe Lali). A venit, dupa randuiala, sa ne mai faca o sfestanie casei, “ca nu strica niciodata”. Cum era insotit de onorabilul Ion zis Ceapa (de la “cepul” butoiului!), m-am gandit sa le ofer, dupa ritualul religios, un pahar de bautura. Cu chiu cu vai, motivand caldura teribila de afara (la soare, 42 de grade, asa era afisat pe bordul masinii cand Nana s-a dus la magazinul din sat sa ia apa minerala, bere si sucuri pentru hidratarea intregii familii), parintele abia a acceptat un paharut de whisky scotian. Ce sa spun, lucru de mirare la Cucernicia Sa, altminteri un redutabil bon vivant, gata sa puna jos batalioane de clondire in compania prietenilor! Mi-a zis parintele: “N-ai, domn’e, niste bautura racoritoare?!? Nu vezi ca-i arsita?”. Aceste vorbe mustratoare m-au durut mult …asa ca m-am pus pe combinat bauturile din casa in cautarea mixului optim care sa ne racoreasca pe vipia de afara. Iata ce am obtinut:

Carcalete 1: Nestea de ceai verde cu aloe vera si capsuni (2/3) cu pelin alb de Valea Calugareasca (1/3) de la Patria Vinum, adus de amicul meu Tibi Duma, prieten si al lui Catalin Paduraru. Se poate garnisi paharul/halba si cu o felie de lamaie!

Carcalete 2: Nestea cu fructe de padure (2/3) cu pelin rosu de Valea  Calugareasca (1/3) tot de la Patria Vinum.

Ambele se pun in sticle de apa minerala de 0,5 litri, apoi se baga la congelator 15-20 minute, cat sa faca un pic de gheata, carcaletele urmand sa fie baut ca un fel de granita cu fulgi de gheata.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply