|

Budinca de criza a bucatarului indragostit

Niciodata sa nu neglijati :resturile” din camara sau din frigider. Painea veche, de pilda. De la ziua lui Lali, a ramas destula, dar am tinut-o in frigider, in pungi de hartie, si nu s-a stricat. Doar s-a uscat! S-a uscat bine, de fapt. Cum, la tara, nu am gaini si nici porc, iar cateii prefera carnea si oasele, nu as arunca-o! Ce-am facut cu ea adineauri? Am luat-o, am sfaramat-o in bucati mai mici, apoi am inmuiat-o in lapte. Nu foarte mult lapte, dar cat sa se inmoaie bine si sa se absoarba bine. In aceasta “pasta”, am turnat o omleta neprajita din trei oua de tara (de la tanti Tudora, evident!) batute bine impreuna cu marar, putina loboda taiata fasiute subtirele (ca sa dea culoare), ceapa si usturoi verde tocate marunt, sare si piper. Am amestecat in oala cu lingura de lemn, apoi am turnat compozitia in tava de sticla termorezistenta unsa bine cu unt. Cuptorul era preincalzit, iar deasupra budincii am adaugat bucatele de sunculita taraneasca afumata, pe care le-am si indesat usor in compozitie. Am dat la cuptor 30 minute, apoi am prezentat pe platou impreuna cu salata verde creata, ridichi si marar (toate din gradina de la Ileana), drese cu otet balsamic si ulei de masline. La final, pentru decor, am stropit budinca lejer cu ce mai era pe fundul tubului de ketchup picant…

Ingredientul secret: Nana insista sa va spun marele secret al budincii! In compozitia initiala, am introdus si putin sos de mustar cu gem de mere facut de mine, asta vara, din fructele de la Ileana!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply