|

CM Fotbal Bucatarescu by Toshiba – Finala mica | GERMANIA – URUGUAY

Germania – Carnati cu varza murata

Ingrediente: 4 carnati de porc (cu 25% vita), 400 gr varza murata, 2 linguri ulei vegetal, 1 ceapa taiata  marunt, 1 lingura zahar, 1 sticla de bere, 4 chifle mari, 4 linguri mustar condimentat.

Preparare: Carnatii, crestati bine, se rumenesc usor impreuna cu ceapa in tigaia cu uleiul incins, apoi se adauga varza, zaharul si berea. Se da totul intr-un clocot, apoi se da focul mic si se lasa pana cand lichidul scade, iar carnatii se coc bine. Separat, se taie chiflele pe din doua, se ung cu mustar, apoi carnatii si varza se pun la mijloc ca intr-un hamburger.

Poveste: Dintotdeauna, nemtii au fost ironizati pentru placerea lor de a manca varza murata. Cei 11 imigranti din echipa Germaniei au acum ocazia de a se familiarize cu delicatesa nationala insotita de inimitabilii bratwursti (etimologic “carnati din carne tocata”).

Bauturi recomandate: O halba de bere nemteasca completeaza perfect acest meniu tipic (ideal este sa fie aceeasi bere folosita si pentru gatit!), dar poate fi folosit si cidrul de mere.

Uruguay – Churrasco de vita cu sos chimichurri

Ingrediente: 1 muschi de vita cam de 600 gr; sosul: 1 ceasca frunze verzi de patrunjel, ½ ceasca de frunze de menta verzi, 6 capatani de usturoi, ½ lingurita de fulgi de ardei rosii iuti, 1 ceasca ulei de masline, 1/3 ceasca otet de vin alb, 1/3 ceasca apa, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper negru macinat

Preparare: Ierburile si usturoiul se pun in blender si se maruntesc. Apoi, li se adauga celelalte ingrediente ale sosului, incercandu-se ingrosarea lui si, dupa caz, corectarea cu sare sau otet. Un sfert din cantitatea de sos se pune intr-un vas incapator, in care va aranja carnea de vita, taiata  pe lungime in 4 fasii groase. Deasupra, se toarna inca un sfert din sos si se lasa la marinat o ora. Intre timp, se incalzeste gratarul. Feliile de carne se pun pe diagonala gratarului, iar dupa 5 minute se intorc pe cealalta parte, ca sa se patrunda sis a se obtina modelul in x-uri. Se servesc pe un platou impreuna cu restul sosului.

Poveste: Unul dintre secretele reusitei acestui gratar ese folosirea a doua manuchiuri de surcele de stejar inmuiate bine in apa cu o ora inaintea aprinderii focului. Astfel, carnea va capata o minunata aroma de fum…

Bauturi recomandate: Cel mai bun vin rosu local, obtinut din soiul Tannat. De cautat sticlele purtand mentiunea Gran Reserva.

Citeste si:

13 Responses for “CM Fotbal Bucatarescu by Toshiba – Finala mica | GERMANIA – URUGUAY”

  1. Bucatarescu says:

    Forza Uruguay! Forlan, mai trebuie sa dai un gol!

  2. Feliz says:

    Hm… nu-mi place nimic. Mult prea multa carne in retetele astea, dar, in fine, daca ar fi sa aleg as merge pe Uruguay. Imi place la nebunie cum suna… chimichurri. Iar baietii aia merita si ei sa cistige. De dragul lui Bucatarescu (tan enamorado de del Forlan este), daca nu se altceva :P

  3. Bucatarescu says:

    …In fond, Feliz, doar un sos nevinovat de patrunjel!

  4. Andrei says:

    Ca reteta nemtii iar o sa piarda! Cea a uruguayenilor sper sa fir la fel de buna la gust precum arata :)
    Insa vor castiga meciul de fotbal! Asta daca nu-l vor blatui iar!

  5. Bucatarescu says:

    Andrei, cine si cand crezi ca a facut blat (…nu de tort)?

  6. Andrei says:

    Rectificare… nemtii vor castiga meciul!
    Si… nu cred ca nemtii au depus eforturi in meciul trecut… Or fi spaniolii pe val dar nici chiar asa!

  7. Bucatarescu says:

    Andrei, meciul Spaniei cu Germania mie mi s-a parut un meci al neputintelor reciproce, in care rigoarea tactica a ucis fotbalul. Atat, ni ci un alt scenariu!

  8. Bucatarescu says:

    Hai, Forlan! Poate iese ceva din lovitura asta libera… Uiiiii! De putin!

  9. Bucatarescu says:

    Edinson Cavani face dreptate si egaleaza: viva chimichurri!

  10. Bucatarescu says:

    Ei, ce va spuneam eu de Forlan? Unde te-ai ascuns, Feliz?!? Poti sa zici ca nu e absolut fabulos golul lui Forlan?

  11. Bucatarescu says:

    Pacat de bara lui Forlan din lovitura libera a ultimei secunde!!! Uruguay pierde pe mana portarului…

  12. Andrei says:

    Da… macar aici mi-a iesit :)
    Se pare ca in fazele finale ale turneelor am emotii!
    Probabil pentru depun mai mult suflet :D

  13. Bucatarescu says:

    Diferenta pana la ratare a fost de cativa centimetri: daca mingea aia intra sub bara…

Leave a Reply