|

CM Fotbal Bucatarescu by Toshiba – SEMIFINALE | Germania – Spania RETETE

Germania – Cartofi la cuptor umpluti cu salata de hering

Ingrediente: 4 cartofi mari, 4 heringi marinati,  100 gr fasole alba mica prefiarta, 1 ceapa taiata marunt, 1 legatura de patrunjel, 50 gr creveti, 100 ml smantana, 1 lingura mustar, 1 lingura unt, sare, piper.

Preparare: cartofii se spala bine, se inteapa cu furculita, se ung cu unt, apoi se baga 30 minute in cuptorul deja fierbinte. Separat, se amesteca toate celelalte ingrediente si se omogenizeaza salata-crema, eventual intr-un blender. Cartofii se scot de la cuptor, se taie in jumatati si fiecare jumatate este scobita, partial, cu lingura. In scobitura, se pune umplutura, care se orneaza cu frunze de patrunjel proaspat.

Poveste: Reteta provine din zona hanseatica, avand o glorioasa traditie in restaurantele din Bremen. La origine, a fost o mancare de baza din dieta marinarilor care navigau pe Marea Baltica.

Bauturi recomandate: Un Riesling de Rin, sec sau demisec, va completa perfect panoplia gusturilor din aceasta combinatie gastronomica.

Spania – Orez in stil catalan cu iepure si nuci

Ingrediente: 1 iepure intreg cam de 1kg, 500 grame de orez, 700 grame de ciuperci, 2 capatani de usturoi, 4 rosii, 1 ceapa, 2 linguri de samburi de pin, 2 linguri de alune faramitate, ½ pahar de vin alb, 100 ml de ulei de masline, 1 frunza de dafin, sare.

Preparare: Ficatul este scos din iepure si pus intr-un vas separat. Restul carnii se taie in bucati de marime mijlocie. Bucatile de carne si ficatul se sareaza, apoi se prajesc usor in ulei de masline. Rosiile se curata de pielita, li se scot semintele, apoi se adauga in tigaie, dupa ce a fost pusa la calit ceapa cu o frunza de dafin. Ficatul este scos si pus pe o farfurie. Apoi, se pun in tigaie ciupercile impreuna cu orezul, lasandu-se pe foc cateva minute, amestecand permanent. Se pune un  litru de apa impreuna cu vinul. Separat, din ficatul prajit se face o pasta impreuna cu alunele sfaramate, samburii de pin si usturoiul zdrobit cu pisalogul, ca pentru un mujdei. Cand pasta este omogena, se pune si ea la fiert, alaturi de celelalte ingrediente. Dupa un clocot, se pune totul intr-o tava si se mai lasa 20 de minute la cuptor.

Poveste: Nu doar orezul, ci si carnea de iepure este foarte populara in Catalonia, unde este pregatita in toate felurile, adesea in tigai ca pentru paella, nu rareori cu sosuri de fructe.

Bauturi recomandate: Minunat impreuna cu un vin rosu sec spaniol purtand marca Marques de Grinon, un Shiraz cu arome de mure coapte, violete si piper proaspat macinat sau un Cabernet Sauvignon cu note vibrante de fructe rosii salbatice si mirodenii.

Citeste si:

23 Responses for “CM Fotbal Bucatarescu by Toshiba – SEMIFINALE | Germania – Spania RETETE”

  1. Feliz says:

    E clar ca o sa votez cu heringul înecat în cartofi… dacă mai aud mult de orez, cred ca o sa-l evit și pentru urmatorii 5 ani….

  2. Alice says:

    Nu ca nu mi-ar fi dragi spaniolii, dar mie iepurasii nu-mi plac decit in Playboy, nu si in farfurie! Asa ca iar sint nevoita sa trisez: sa tin cu spaniolii temperamentali si sa maninc cartofii umpluti cu hering ai nemtilor!

  3. Bucatarescu says:

    Feliz, stiu si o multime de desertuti cu orez…

  4. Bucatarescu says:

    Alice, tu cam tii cu Steaua dar vrei sa castige Dinamo?!?

  5. Andrei says:

    La retete castiga Spania normal :)
    Dupa ce am luat teapa cu Brazilia… :( ((((((( in mod sigur va castiga Germania! Este o echipa completa, unita si foarte imprevizibila!
    Germania va castiga la 2 goluri diferenta minim! In 90 de minute!

  6. Bucatarescu says:

    Andrei, daca va castiga Germania, chiar ca vom avea un turneu trist…

  7. webber says:

    ambele sunt super yummy :)

  8. Feliz says:

    Reteta Spaniei ma intristeaza rau :( (si dupa campionatul asta cred ca stric prietenia si cu Bucatarescu – care parca imi face intr-o ciuda de moarte cu orezu’ asta, cumplit de invadator – daca nu se lasa de toata orezareala asta :P …), dar tin cu castilienii. Germanii mi se par niste “tristi”; din toate punctele de vedere… mai putin la reteta asta :D
    Si daca tot e sa cistige un popor germanic, de ce n-ar fi Mes Oranges aceia? ;)

  9. Bucatarescu says:

    Mon Forlan, Feliz!

  10. Feliz says:

    Ton Forlan… ți-a dat țeapă! Get over it ;)

  11. Bucatarescu says:

    Forlan, luat individual, i-a umilit pe neerlandezi…

  12. Andrei says:

    Nu inteleg de ce ziceti asta :)
    Mie imi place cum joaca Germania… nu e aceeasi echipa de acum 4-8-12 ani :)
    Mentin pariul… 2 goluri diferenta la 90 de minute!

  13. Bucatarescu says:

    Cam ai dreptate: e o echipa a polonezilor si turcilor (basca, un brazilian, un spaniol etc.), insa rigoarea tactica plictisitoare a teutonilor nu dispare asa de repede…

  14. Feliz says:

    Oameni buni, tocmai pentru ca toata lumea se așteapta sa vadă Germania luînd cupa acasă, ar trebui să mai credeți în miracole. Eu vreau clar o finala Olanda-Spania. Atunci n-aș mai știi cu cine să țin și ar fi OK să cîștige oricare dintre cele 2. Armada vs Oranje Zee Boers: sounds just perfect for me! În plus, dacă s-ar înfrunta flăcăii ăștia, și-ar aduce aminte și de “meciurile” lor navale din Epoca de Aur și zic eu ca am avea parte de un spectacol frumos ;)

  15. Feliz says:

    Hai Spania!!!

  16. Bucatarescu says:

    Pana la urma, daca nu e Uruguay, sa fie Spania!

  17. Feliz says:

    Absolut! Asa Bucatarescule, treci pe filonul latin ;) Btw, ai vazut ce se lupta ibericii mei, precum niste tauri… desi cu teutonii aia nu-i deloc usor…

  18. Feliz says:

    Viva La Armada Rojaaaaa! (Unde esti Andrei? Si unde sint si golurile nemtilor din primele 90 de min? :P )

  19. Feliz says:

    Ce mai ziceti acum, baieti? Se pare ca Eu si Paul, caracatita clarvazatoare, simtim la fel :P
    Iar gazda noastra, Bucatarescu, ar trebui sa ne scoata la o paella pe mine si pe Andrei. Asta ca sa facem pace: Andrei nu mai sufera ca a pierdut Germania, iar eu… fac pace cu orezul (dar doar in paella, daaa?)

  20. Bucatarescu says:

    Ok, Feliz, pentru finala pun o reteta de paella. Vreo sugestie pentru reteta olandeza: vreo anghila afumata?

  21. Feliz says:

    Fried herrings? Olandezii sînt mari mîncători de herring, care sînt “în sezon” de primavara pînă toamna (ca și… les mulles des belges). Îi mănîncă în diverse feluri, dar cel mai mult îi preferă… fripți, alături de cartofi piure/prăjiți. De fapt, tu ai cam pus tot ce e mai tradițional la ei, grosul bucătăriei fiind influențată parțial sau chiar total de cea indoneziană.

  22. Bucatarescu says:

    Ii mananca inclusiv usor putreziti, ma rog, sa le zicem “macerati”. Se vand si la tonete, pe strada! O mancare indoneziana – de fapt, un potpuriu de mancaruri picante – incercat(e) cu Nana la Amsterdam se servea(u) pe un platou imens, care contine o multime de farfurioare si boluri, cu multe sosuri si dip-in-uri. Senzational!

  23. Andrei says:

    Felicia se pare ca te bucuri!
    Oricum poti sta linistita, esecurile fac parte din viata, mai ales cand nemtii cedeaza un meci :)
    Oricum, nu sufar ca a pierdut Germania… Poate merita si Spania prima lor finala pierduta! :)
    Si oricum… poti sta la fel de linistita! Orezul intotdeauna va face parte din meniurile tuturor!
    Asa ca oricum o dai tot de boabe albe si lungi dai! ;) Acum depinde doar de tine ce vrei sa adaugi langa orez!

Leave a Reply