|

CM Fotbal Bucatarescu by Toshiba: Reteta castigatoare – Paella cu fructe de mare / BILANTUL CONCURSULUI

Spania – Paella cu fructe de mare

Ingrediente: 300  gr creveti, 300 gr caracatita, 300 gr scoici, 4 cani apa, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 1 ceapa taiata fin, 3 capatani de usturoi tocat, 1 ardei rosu taiat subtire pe lung, 400 gr rosii, 2 lingurite sare, 2 cani orez, 1 cana mazare, 1/8 lingurita sofran.

Preparare: Crevetii se fierb 30 minute in apa. Dupa aceea, se scot crevetii, se curate de carapace, iar supa groasa rezultata (aproape 3 cani) se pune deoparte. Caracatita, taiata in bucati groase de un deget, se caleste, impreuna cu usturiul si ceapa, intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa 3 minute, se adauga ardeiul rosu pentru inca 3 minute.  Se adauga rosiile tocate, cu tot cu zeama lor, ½ cana supa de creveti si ¼ lingurita sare, aducandu-se la clocot, apoi fierband la foc mic 30 minute. Se adauga, apoi, orezul, restul de supa de creveti, restul de sare si sofranul.  Dupa inca un clocot, se da focul mic si se lasa la fiert 20 minute. Se pun, dupa aceea, scoicile extrase din cochilii, crevetii si mazarea, amestecandu-se bine cu orezul si caracatita, lasand pe foc inca 9-10 minute.

Poveste: Aceasta este versiunea cea mai populara la Barcelona (care da 6 titulari in nationala Spaniei), in proximitatea Mediteranei, iar elementul cheie este sofranul, un condiment scump care da, deopotriva, gust si culoare. O alta reteta celebra este paella valenciana, pentru care, in locul fructelor de mare, se folosesc pui si iepure.

Bauturi recomandate: Chiar daca Spania este renumita pentru excelentele ei vinuri rosii, la reteta cu fructe de mare voi recomanda un vin alb sec inviorator, un Palomino Fino (soi local) marca Pago de Vallegarcia.

…Acesta a fost Campionatul Mondial de Fotbal Bucatarescu by Toshiba!

-1 iunie 2010 – 11 iulie 2010 = 42 zile

-64 meciuri intre retetele tarilor participante

-64 retete culinare (cu specific national si parteneriate cu bauturi locale) powered by Toshiba = 32 retete in faza grupelor, 16  retete – optimi de finala, 8 retete – sferturi de finala,  4 retete – semifinale, 2 retete – finala mica, 2 retete finala mare

-peste 50 comentatori, prieteni ai site-ului www.bucatarescu.ro; s-au remarcat Andrei, Feliz, Marius, Alice, Natalia, Lorena, Iulia, Teo

-peste 800 de comentarii gastronomico-fotbalistice apetisante si incitante

-peste 100 de premii de etapa oferite de Fiskars (cutite si accesorii de bucataria) si Corcova Roy & Damboviceanu (vinuri de calitate: albe, rose, rosii)

-peste 5.000 de vizualizari ale meciurilor intre retete

-…prima mare campanie www.bucatarescu.ro!

Multumim tuturor partenerilor nostri si, in primul rand, cititorilor, care au mentinut viu interesul pentru acest campionat maraton!

DE MAINE, UN NOU CONCURS DE AMPLOARE, CU UN MARE PREMIU DE 2.000 EURO!!!

Citeste si:

3 Responses for “CM Fotbal Bucatarescu by Toshiba: Reteta castigatoare – Paella cu fructe de mare / BILANTUL CONCURSULUI”

  1. Bucatarescu says:

    S-a facut dreptate: Diego Forlan – cel mai bun jucator al CM Fotbal, acelasi rezultat precum cel indicat de Bucatarescu!

  2. Feliz says:

    Deci, am cistigat, daaa? Cine a mai dat Spania drept cistigatoare in afara de mine? Aici pe site, of course :P

  3. Bucatarescu says:

    Insusi Bucatarescu, draga Feliz, care a dat corect si Diego Forlan – MVP! Asta, insa, nu scade cu nimic din meritalele tale, care vor fi rasplatite asa cum se cuvine. Pentru constanta in betting, il mai premiem si pe Andrei!

Leave a Reply