|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Alice Nastase (2) – Aperitive, supa acra si picanta, paella cu fructe de mare, tiramisu

VEDÉTĂ, vedete, s. f. I. 1. Actor sau actrită care detine un rol principal într-un spectacol, mai ales într-un film (si se bucură de renume, de mare popularitate); sportiv de mare talent si popularitate; p. ext. persoană care vrea să iasă în evidentă, să epateze.

      Din pacate,in Romania,termenul si-a pierdut mult din semnificatie…sau mai bine zis a capatat un nou aspect.Stiu,incepe sa sune a cliseu,insa oricine apare la TV dandu-si cu parerea in lucruri de care nu are cunostinta,daca apare la pagina 5 a unui ziar,etc,etc…se numeste vedeta.
      Ea,cea pe care mi-ar placea sa o invit la masa,nu iese in evidenta pentru ca vrea…ci pentru ca este o fiinta deosebita,o mama,o sotie deosebita.
      ALICE NASTASE BUCIUTA.Despre ea e vorba:e speciala in tot ce face,mai bine zis in ceea ce spune,pentru ca vorbele ei mangaie sufletul oricui si ridica mintile coborate in norii societatii contemporane.
     Daca ar accepta invitatia la masa,desigur impreuna cu cei 3 copii,iata ce as gati cu mare drag pentru ea.
     In alegerea meniului as opta pentru peste si fructe de mare pentru ca stiu ca ii plac.

APERITIV:
Un platou :
- tartine din crema de branza cu verdeturi aromate
-rulouri de file de somon afumat cu crema de branza
-tartine cu salata de icre/caviar  si pulpa de creveti
-midii in sos de tomate.
-inele de calamar
…iar pentru copii,in plus,batoanele de peste care sunt pe gustul lor.
…de asemenea,tot la copii m-am gandit cand am atasat fotografia cu ananasul-aperitiv.Simplu de realizat,punand pe scobitori ingrediente de aperitiv,va fi distractiv si pentru cei mici
In continuare,voi servi o supa chinezeasca acra si putin picanta:

Supa acra si picanta

Ingrediente

ou 1 buc, alge ude 5 linguri, morcov tocat 150 g, ciuperci felii 200 g, ulei 25 g, amidon 25 g, praz tocat 1 lingura, otet, sare, piper alb, sos soia dupa gust

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins, se pun peste ulei : piperul, prazul, usturoiul, ciupercile, sosul de soia, se pune peste ele apa si se lasa la fiert circa cinci minute, dupa care se pune oul batut bine si amidonul, otetul, sarea si piperul se pun dupa gust. Se mai fierb trei minute si se servesc.

Timp de preparare

30 minute

Ca fel urmator,o paella din fructe de mare:
Ingrediente

  • 500g.cocteil de fructe de mare(creveti decorticati,calamar,caracatita),
  • 7 scoici,
  • 500g.orez,
  • 4 linguri de ulei de masline,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 l.supa de legume sau carne(din cubulet),
  • 1 lingurita de capere,
  • 1/2 varf de cutit de sofran,

 Mod de preparare

1. Se dau rosiile prin mixer pentru a se obtine un suc gros.
2. Se fierb scoicile pana se desfac cochiliile (pot fi folosite si congelate).
3. Se scot fructele de mare din punga si se pun in apa clocotita, lasand sa dea un clocot. Se pun la scurs.
4. Se spala bine orezul, se scurge si se caleste in ulei pana devine sticlos. Se adauga sosul de rosii, supa de legume, ardeiul taiat cubulete, caperele, usturoiul pisat, sare, sofran si piper. Se lasa sa fiarba pana scade putin apa, se adauga fructele de mare si se mai lasa 5 minute pana orezul ramane bob cu bob. Inainte de servire, se pun scoicile.

 60 de minute/4 portii.Se serveste un vin alb.

 La desert,consider ca o prajitura Tiramisu ar fi pe placul celor mici:
Ingrediente:
400 gr piscoturi
4 oua
500 gr mascarpone
4 lg zahar
1/2 l cafea naturala
1 lingura cacao

Mod de preparare: Se separa ouale, albusul se bate spuma tare. Se freaca galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat la albus. Se amesteca apoi compozitia cu mascarpone, pana se obtine o pasta.

Intr-un recipient ( tava, platou) se va aseza un rand piscoturi. Acestea le vom insiropa cu cafeaua in prealabil pregatita. Peste ele se va pune un strat de crema. Se continua asa pana la epuizarea materalului (piscoturi, cafea, crema).

Cand totul e gata se pudreaza pe deasupra cu cacao. Se pune la frigider 1/2 h si se serveste rece.

Meniu trmis de ANDA MARINELA APOSTOL.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

1 Response for “Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Alice Nastase (2) – Aperitive, supa acra si picanta, paella cu fructe de mare, tiramisu”

  1. elena hogas says:

    Super meniu!

Leave a Reply