|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Corina Chiriac – fasole scazuta, ceafa de porc cu sparanghel, pui la cuptor

Corina Chiriac este vedeta pe care eu as dori sa o invit la masa . O admir foarte mult atat pe plan profesional cat si pe plan personal . Mi-ar placea ca in timp ca gatesc sa ascult povesti despre viata ei din America si despre viata ei din Romania.La mine in casa pozele ei sunt la loc de cinste,atat eu cat si sotul meu o ascultam si o admiram.
As incerca sa ii gatesc in stil londonez si anume :   
La micul dejun ii prepar fasole scazuta ,servita cu paine neagra cu stafide , si un ceai.Deoarece nu vreau sa ratez nici un moment din timpul petrecut cu Corina Chiriac , o sa cumpar din comert o conserva de fasole deja fiarta iar prepererea ei nu imi va lua mai mult de 10 minute.Calesc ceapa ,morcov ,costita ,adaug  fasolea si sos de rosii si las cam 10 minute …si gata micul dejun.Painea neagra cu stafide se gaseste greu dar pentru asa oaspete fac rost de ea.
Pe la ora 10 o servesc cu o salata de fructe.Compoturile se gasesc foarte usor iar eu voi folosi pentru salata pere , ananas , portocale , mere , prune , piersici (toate din compot) la care  nu adaug decat zeama din compot.Iar am economisit timp pretios deoarece salata o fac in 5 minute.
Pentru ca acum este vara ,la pranz  as pregati masa in aer liber undeva laga o padure si langa un parau.Ma pregatesc cu masuta pliant ,cu umbreluta de soare ,cu scaune pliante dar confortabile ,cu pahare de sticla nu de plastic,cu gratar si bineanteles cu tot ce trebuie pentru gatit. As prepara carne de porc la gratar cu sparanghel.
Pentru asta am nevoie de ceafa de porc,sare de mare,piper proaspat macinat,o lamaie ,2 crengute de cimbru ,un fir de rozmarin ,doua frunze de salvie ,ulei de masline ,sparanghel.
Am grija ca gratarul sa nu fie foarte incins,sarez carnea si o pun pe gratar .Am grija sa nu se usuce friptura.Dupa ce carnea este gata o iau de pe gratar,o pun intr-un bol si storc peste ea lamaia ,adaug condimentele,piperul si 4-5 linguri de ulei de masline .Sterg gratarul si pun sparanghelul .Cand este gata se toarna peste legume sosul de la carne .Se serveste cu salata verde.In tot acest timp ne bucuram impreuna de natura,aer,apa,si un pranz regesc.
Seara la cina pregatesc pui la cuptor in lapte servit cu piure de cartofi si salata de castraveti.
Pentru aceasta cina speciala am nevoie de un pui mare,sare,piper,100 g de unt,o cana de lapte,10 catei de usturoi,2 linguri de unt pentru prajit puiul ,frunze de salvie.
Spal bine puiul il sarez si apoi il prajesc intr-o cratita unde pun 2 linguri de unt.Am griga sa il prajesc pe toate partile pana devine auriu.
Apoi puiul se pune intr-o tava ,se toarna peste el o cana de lapte ,se adauga cei 10 catei de usturoi taiati,100 g unt taiat bucati mai mici si frunzele de salvie . Se lasa la cuptor o ora si jumatate si din cand in  cand se mai pune cu o lingura sos peste pui(sos din tava).A iesit un pui cu o crusta crocanta si un interior fraged.Am servit impreuna cu piure de cartofi si salata de castraveti.Bineinteles, nu putea sa lipseasca vinul alb.Dupa asa o cina …merg de minune povestile Corinei  Chiriac si sfaturile ei despre viata.
Retete trimise de MARGARETA LILIANA BADESCU.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply