|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE: Daniela Crudu – Broccoli, pui, crema de iaurt

Am ales un meniu pentru un stil de viata sanatos,usor si plin de vitamine,potrivit tuturor celor care au grija de silueta lor dar care doresc in acelasi timp energie pe parcursul intregii zile,atat barbati cat si femei.  o supa cu foarte multe vitamine preferata de multe persoane,frigarui cu legume si fastuoasa Crema de iaurt cu fructe de padure .Vedeta la care m-am gandit este Daniela Crudu,caruia stiu ca ii plac broccoli ,legumele si lactatele.Pornind de la acestea am conturat un meniu care sper sa ii placa si sa ii mentina silueta si energia. Pofta buna!

  MENIU:

Supa crema de broccoli

Ingrediente:

-2 inflorescente de broccoli ( 400 gr)
-1 ceapa potrivita( 100-150 gr.)
-1 morcov (200 gr.)
-1 pastarnac 100-150 gr.)
-50 gr. unt sau ulei
-sare,piper
-2 linguri faina

Se soteaza ceapa in unt sau ulei pana devine translucida,apoi o introducem la fiert cu 500ml.de apa si celelalte legume,de preferat in oala sub presiune,pentru ca broccoli sa isi pastreze toate aromele.In oala sub presiune ,legumele se fierb cam 20 de minute.Intr-un vas obisnuit,pana cand legumele devin foarte moi si se sfarama cu usurinta.Dupe ce au fiert legumele,se separa de zeama si se mixeaza.Separat desfacem faina in putina apa rece,apoi se amesteca cu zeama in care au fiert legumele.se introduc legumele mixate si se pun din nou la foc pentru cateva clocote.se amesteca incontinuu,pentru a nu se prinde.Se adauga sare si piper dupa gust.Se serveste fierbinte sau rece.

 Frigarui de pui cu ciuperci si legume

Ingrediente:

-2 buc de piept de pui dezosat si fara piele

-1-2 cepe rosii

-1 ardel rosu

-200-300 gr ciuperci Champignon

-condimente: sare, piper, boia, chimen macinat,

-4 linguri ulei de masline

-sucul si coaja de la o lamaie

-bete de frigarui

Pieptul de pui, ceapa si ardeiul se taie cuburi,iar ciupercile in sferturi. Restul ingredientelor se amesteca pentru marinata.

Carnea, ciupercile si legume se pun intr-o punga la marinat timp 1/2-2 ore.

Se tini betele de frigarui jumatate de ora in apa, ca sa nu se arda pe gratar. Dupa aceea, se pun alternativ carnea si celelalte ingrediente pe frigarui.

Frigeti pe toate partile, aproximativ 20 de minute (in functie de jar si treapta gratarului).

 Crema de iaurt cu fructe de padure

 Ingrediente:

 -fructe de padure
-iaurt fara arome
-nuci tocate
-cereale (fitness kellogs am luat) faramitate
-frisca lichida
-zahar vanilat
-miere de albine (optional)

Fructele de padure se decongeleaza si se scurg de sirop. Cerealele se faramiteaza si se amesteca cu nucile tocate.

Frisca lichida se bate cu mixerul sau la robot cu zaharul vanilat si se incorporeaza iaurtul. Se pun straturi straturi in pahar :un strat cereale cu nuci, unul fructe, apoi crema de iaurt si se repeta. Daca fructele de padure sunt acre, peste fiecare strat se adauga putina miere de albine, ca sa le mai indulceasca. Se dau la frigider pentru 1 ora .

Meniu trimis de RADU DOBRE.

Regulamentul concursului: 

http://www.onlinecafe.ro/regulament-concurs/

Powered by www.libertatea.ro

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply