|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE/ Gina Pistol – Baghete cu somon si muraturi, spaghete cu midii in sos de vin alb, rulouri cu scortisoara

O stiu pe Gina Pistol (recunosc) de la primul ei pictorial in Playboy! Daca toate amazoanele aratau asa atunci inteleg de ce sunt asa temute. E greu sa lupti contra cuiva care arata atat de bine si atat de natural!

Sunt un mare fan al ei, pentru ca am descoperit ca pe langa frumusete naturala Gina este o femeie desteapta, sensibila, buna la suflet si la locul ei. Ar trebui sa avem mai multe “vedete autohtone” ca ea. Chiar mi-ar placea sa o cunosc personal! Cred ca o invitatie la cina este ocazia perfecta!
Am ales un meniu relativ usor! Sper sa-i placa si ei :)
Doar pentru ea as prepara asa un meniu :) Eu nefiind un fan al midiilor ci al carnii rosii :)
Insa, pentru ea, fac o exceptie!

Baghete de somon cu muraturi

Ingrediente:

1 bagheta
branza 
castraveciori otet
gogosari otet
patrunjel
somon
masline

Mod de preparare

Se feliaza bagheta feliute subtiri, se intinde branza philadelphia sau almette de mai multe gusturi ca sa fie cat mai colorate feliutele, se decoreaza cu bucatele mici de masline, gogosar, castravete, somon si frunzulite de patrunjel dupa imaginatia fiecaruia.

 Spaghete cu midii in sos de vin alb

Ingrediente:

-1 legatura de busuioc
-2 fileuri de ansoa
-zeama de la o lamaie
-ulei de masline
-300gr de spaghete
-1 kg de midii curatate
-un pahar de vin alb
-1 ardei iuti rosii curatati de seminte si tocati marunt
-sare
-piper

 Preparare:

Zdrobiti frunzele de busuioc impreuna cu fileurile de ansoa si putina sare. Adaugati zeama de la o lamaie si cam 8-9 linguri de ulei de masline. Veti obtin e un sos pe care il veti turna la sfarsit peste spaghete.

Alegeti midiile, daca gasiti vreuna deschisa asezati-o pe masa si loviti-o cu putere, daca nu se inchide aruncati-o.
Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet.

In timp ce fierb pastele incalziti o cratita mare, dupa ce s-a incins puneti midiile, turnati vinul peste ele si acoperiti oala cu un capapc. Scuturati din cand in cand si lasati sa fiarba midiile cateva minute pana cand se desfac toate(cele ramase inchise sa le aruncati).
Adaugati spaghetele in oala, sosul preparat la inceput. Amestecati bine, mai adaugati zeama de lamaie si condimentati.
La sfarsit cand serviti presarati ardeii iuti tocati marunt deasupra.

Desert…

Rulouri cu Scortisoara

Ingrediente:

Reteta foloseste ca unitate de masura cana, care aici are 250 ml.

Ingrediente aluat:
1 cana lapte cald 
2 oua la temperatura camerei 
1/3 cana unt 
4,5 cani faina 
un praf de sare 
1/2 cana zahar tos (alb) 
2,5 lingurite drojdie instanta pt masina de paine 

Ingrediente umplutura: 
1 cana zahar brun 
2,5 linguri scortisoara macinata 
1/3 cana unt moale (la temperatura camerei 2 ore) 

Topping: 
90 g crema de branza moale la temperatura camerei 
1/4 cana unt moale la temperatura camerei 
1,5 cani zahar pudra 
1/2 lgta extract de vanilie  
putina sare

Preparare:

1. Se pun toate ingredientele de aluat in masina de paine si am programat pe “aluat”. Drojdia proaspata frecata cu putin zahar, faina si lapte, rezulta o maia care o torni peste restul ingredientelor in cuva 

2. Scoateti aluatul pe masa de lucru usor infainata, si lasat acoperita inca 10 minute. 

3. Intindeti o foaie de 40cm x 53cm. Intindeti untul amestecat cu scortisoara si zahar pe toata foaia de aluat. Rulati aluatul si taiati 12 rulouri aproximativ egale. Puneti rulourile intr-o tava de 23 cm x 33cm, folositi doua, ele se fac imense si nu o sa aiba loc sa se coaca. Acoperiti si lasati la crescut 30 de minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 200C. 

4. Coaceti rulourile pana sunt aurii, cam 15-25 minute, depinde de cuptor. In timp ce se coc rulourile, amestecati toate ingredientele pt topping pana ce obtineti o pasta omogena. Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire.

Mentiuni:

Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire. Se pot congela si coace in alta zi. Daca se congeleaza se tin la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul, apoi se coc conform instructiunilor.

Reteta trimisa de ANDREI PARASCHIV.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply