|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Mihaela Radulescu (3) – Ciuperci umplute, limonada de zmeura, ciorba de perisoare, file de cod la gratar, tiramisu

 Ma bucur foarte mult, doamna Mihaela Radulescu,  ca ati acceptat invitatia de a servi cina la mine acasa. Sunt incanatata ca am o vedeta autohtona ca dvs . la mine la cina, mi-ar fi placut sa va insoteasca si Dani , si cel mic, *Ayan * parca, nu stiu de ce tot timpul imi vine sa-i zic  Elan.

Sper sa va placa ce am pregatit pentru dvs. am facut tot posibilul sa iasa bine. Eu zic sa servim un aperitiv , intre timp mai povestim cate ceva, ……am adus cateva ciupercute umplute…….sunt foarte simplu de preparat …vreti sa va zic reteta :
ingredientele sunt:
-20 de ciuperci mari
- 1 ceapa
- 1 morcov maricel
- 150 g branza vaci
- 1 legatura marar
- sare si piper
- ulei

Mod de preparare:

  Se spala si se curata ciupercile, iar coditele se rup si se toaca marunt. Se oparesc palariile 1-2 minute in apa incinsa , le scoti si le lasi la scurs. Se taie marunt ceapa, iar morcovii se dau pe razatoarea mare.Ceapa se caleste, se adauga morcovul ras iar dupa ce s-au inmuiat se pun si coditele de ciuperci tocate. Se caleste in continuare pana scade bine si se lasa la racit.Se marunteste bine branza de vaci cu furculita, se adauga peste compozitia rece , se pune mararul tocat marunt si se potriveste de sare si piper in functie de gustul fiecaruia.Cu aceasta compozitie se vor umple palariile de ciuperci (se pune compozitia cu varf, deoarece se mai lasa la cuptor). La final, se unge un vas cu putin ulei si asezi ciupercile umplute in cuptor pentru 30-40′.Timpul de preparare este de maxim o ora.

 Special pentru dvs. am pregatit o limonada de zmeura ….cea mai buna bautura , deoarece este si foarte cald afara, si cum banuiam ca o sa veniti cu masina si o sa conduceti, asta eram cam singura bautara care puteam sa vi-ofer.

 ¨mmm ..e delicioasa ..cum ai pregatit-o…???¨¨¨

 E foarte simplu: 

  • doua linguri de miere
  • patru linguri de suc de zmeura
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 400 ml apa
  • doua cuburi de gheata

Modul de preparare: Masuram cantitatea de apa; luam din ea 2 linguri, pe care le incalzim moderat; cu aceasta apa calduta dizolvam mierea. Adaugam sucul de lamaie si cel de zmeura, completam cu restul de apa si turnam in pahare, cu gheata.

 Sa va servesc cu ciorbita…o ciorbita facuta ca la mine la Campulung…..Arges….ciorba de perisoare pregatita astfel 

 Ingrediente:

  •  - carne tocata de porc 400g
    - doua linguri de orez
    - o felie de paine
    - un morcov
    - patrunjel
    - o telina
    - o ceapa
    - pasta de tomate
    - bors
    - sare si piper

    Mod de preparare:

 Dupa ce puneti la fiert legumele, preparati perisoarele – se amesteca felia de paine cu carnea, orezul si ceapa ramasa, putin patrunjel, sare si piper. Din aceasta compozitie faceti bilute cu diametrul de aprox 3cm si le puneti in oala la fiert alaturi de legume.

Dupa 20 de minute se ia de pe foc si se adauga patrunjelul, pasta de tomate si putin bors . Sa ziceam ca asta e specialitatea mea….

 Uite stiu sigur ca asta va place cel mai mult…file de cod la gratar….  

 file de cod 4 buc.

 50g unt
- o lamaie

     Mod de preparare: 

 Presarati cu sare fileul de cod, ungeti cu unt gratarul incins si frigeti pestele pe ambele parti.  Cand este aproape gata stropiti cu zeama de la o jumatate de lamaie.

Si nu in ultimul rand sa ne indulcim putin cu tiramisu 

 Ingrediente:

 piscoturi 450 gr.

  • patru galbenusuri
  • vin rosu 125 ml
  • zahar 125 gr.
  • Mascarpone 500 gr.
  • frisca batuta 230 ml
  • cafea 350 ml
  • o lingura de zahar

Modul de preparare:

 Se face o cafea tare sau espresso, se dizolva lingura de zahar si se pune la rece, in frigider. In cazul in care cafeaua este prea amara se mai poate adauga putin zahar.

 Se bat galbenusurile cu zahar, folosindu-se mixerul pentru cateva minute, pana se obtine o crema. Peste aceasta se adauga vinul, amestecandu-se pana se incorporeaza, amestecul rezultat punandu-se intr-un vas la bain marin. Se lasa astfel pana ce ajunge la punctul de fierbere si s-a ingrosat, timp in care se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.

 Intre timp, intr-un castron mare se amesteca mascarpone pana ce dispar toate cocoloaselele. Peste acesta se adauga compozitia fierbinte din galbenusuri si se amesteca pana cand se obtine o crema omogena. Se adauga frisca batuta (poate fi inlocuita cu albusuri batute spuma) si se amesteca pana se incorporeaza, folosind o lingura.

 Piscoturile se inmoaie cateva secunde in cafeaua amestecata cu lichior, asezandu-se apoi in coloane in tava. Jumatate din crema se intinde uniform peste piscoturile din tava iar deasupra se aseaza inca un rand de piscoturi, procedand la fel si turnand deasupra restul de crema. In final se presara cacao, cernuta in prealabil si se pune tava la frigider pentru cel putin trei ore.

 Da, Mihaela, iti pun sa-i duci celuimic …si lui Dani..sau puteam sa zic ¨¨celor mici¨¨..oricum …placerea e de partea mea….

 Vrei sa iti zic de ce te-am invitat..la mine…si oricum iti multumesc ca mi-ai acceptat invitatia…imi place foarte mult felul tau de a fi, felul cum arati, si faptul ca esti o persoana care nu s-a dat invinsa indiferent de problemele pe care le-a avut atat pe plan personal, cat si pe plan profesional……si acum mi-am dat seama ca esti o persoana deschisa…si foarte distractiva.

 Multumesc ca ai acceptat sa vii la mine la masa! 

 Reteta trimisa de DANIELA RADOI.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply