|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE: Monica Anghel – Cocktail de pui, pastrav cu ciuperci, ceafa cu legume, inghetata cu menta

Daca as organiza o cina acasa, as invita-o pe Monica Anghel, este preferata mea, o cantareata cu o voce de aur, o femeie frumoasa, foarte serioasa si cu un simt al umorului foarte dezvoltat.
Pentru ca am o vedeta invitata la masa si pentru ca va fi si familia mea voi gati pentru 6 persoane iar meniul va fi urmatorul:

COCKTAIL DE PUI

1 pui fript de circa 1 kg, 3 linguri de ulei extravirgin de masline, 2 linguri de otet sau de suc de lamaie, 1 lingura de boia dulce, 1 ceapa mica, 3 rosii mici, 3 castraveti mijlocii (sau unul mic de sera), 30 g capere in otet, 50 g masline verzi fara samburi, 1 legatura de marar, 2 legaturi de ridichi, 1 salata verde mica, 100 g iaurt (facultativ), sare si piper.
Curatati puiul de piele, dezosati-l si taiati-l bucatele. Adaugati uleiul, otetul sau lamaia, boiaua, sare si piper. Amestecati cu grija si lasati carnea la marinat 20 de minute. In acest timp, curatati si taiati ceapa, spalati toate verdeturile, apoi taiati rosiile cubulete, ridichile in sferturi si castravetele rondele. Scoateti puiul din marinata si amestecati-l cu legumele taiate. Adaugati caperele, maslinele taiate, mararul tocat si, daca doriti, iaurt (pe care va trebui sa-l bateti in prealabil cu zeama in care a stat puiul), dupa care amestecati cu grija. Spalati si uscati foile de salata, cu care veti tapeta 6 cupe de sticla, ce vor fi umplute cu amestecul preparat anterior. Turnati deasupra marinata (daca n-ati vrut iaurt) si tineti la frigider acest antreu 30 de minute inainte de a-l servi.

PASTRAV CU SOS DE CIUPERCI

Ingrediente:
6 pastravi proaspeti
250 g faina de grau
6 linguri cu uleiulei

Sos:
300 g ciuperci proaspete
o ceapa
20 ml ulei
1 lingura sos iute
300 g smantana
2 linguri wisky
sare, piper, rozmarin, foaie de dafin
verdeata, lamaie – pentru ornat

Mod de preparare: Pestele curatat, spalat, sters in prosop de hartie se trece prin faina de grau, se rumeneste pe ambele parti in tigaie cu ulei incins. Se asaza in vas de yena uns cu ulei.
La ceapa rumenita se adauga ciupercile fierte cu sare, foaie de dafin si cimbru. Se calesc impreuna, se adauga sosul iute, se da la blender. Adaugam smantana si dam pe flacara pentru 5 minute. Condimentam, adaugam whisky. Acoperim pestele cu acest sos, dam la cuptorul incins pentru 25de minute. Servim cu mamaliguta fierbinte.

Ceafa la tava  CU LEGUME

Ingrediente:
6 buc ceafa porc
6 buc sunca afumata
1 pahar ulei
1 pahar vin alb
1 lingurita miere
cimbru
alte plante aromate
zeama de lamaie
3 fire ceapa verde cu cozi cu tot
3 rosii
1 gogosar
2 mere
50 g unt
5-6 morcovi fierti de jumatate
3 linguri ulei de masline
100 g gorgonzola
sare
piper

Mod de preparare: Se pregateste marinada (baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.
Ceapa verde se taie in fasii subtiri.
Merele se curata si se taie felii.
Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.
Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceapa verde, rosii si gogosari, apoi ceafa marinata.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.
Deasupra sfaramam branza gorgonzola.
Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine.
Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.

DESERT

CATE O CUPA DE INGHETATA ASORTATA CU FRUNZE DE MENTA

Meniu trimis de CAMI, pe care o rugam sa ne trimita numele complet si numarul de telefon.

Regulament concurs: 

http://www.onlinecafe.ro/regulament-concurs/

Powered by www.libertatea.ro.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply