|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Monica Davidescu – somon cu sote de conopida condimentata

Din cate am inteles, MONICA DAVIDESCU mananca fructe, legume, branzeturi si peste, asa ca reteta asta i se potriveste de minune.

Somon sote:

200g somon file (fara piele)
turmeric
seminte de marar uscat
sare
piper
ulei de masline
1 lingurita miere

Se presara somonul pe ambele parti cu cate un praf de turmeric, seminte de marar, sare si piper. Se incalzeste o tigaie pe foc mediu, se unge cu putin ulei de masline si se aseaza file-ul in tigaie. Se coace pestele 3-4 minute pana devine maroniu deschis si se intoarce pe cealalta parte. Se scurge mierea pe peste. Se coace pana devine maroniu deschis si pe a 2a parte si se serveste.

Conopida condimentata sote

1/2 cana morcovi (pai)
1 cana conopida (bucatele)
1/4 cana apa
1/2 cana mazare
1/4 cana nuci
sare
piper
scortisoara
sofran
1/2 lingura ulei de masline

Se incalzeste o tigaie pe foc mediu, se unge cu putin ulei de masline si se adauga morcovii, conopida si apa. Se coace pana se evapora apa si sote pana conopida devine maroniu deschis. Se adauga mazarea, nucile, sare, piper, scortisoara si sofran si sote inca 2 minute. Se ia de pe foc, se adauga uleiul de masline si se serveste.

Pare o combinatie ciudata de alimente, dar mie mi se pare ca se potrivesc de minune, fiind o reteta foarte sanatoasa, bogata in proteine, vitamine si omega-3.

Reteta trimisa de ROBERT STANESCU.


Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply