|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Nikita – Sandvis “Luptator” cu porc, ou si spanac

Pentru ca doamna sau domnisoara Nikita este o persoana complexa,zic eu,si in artele gastronomiei,trebuie sa alcatuiesc un meniu la fel de complex ce o sa se intinda pe parcursul intregii zile si o sa cuprinda toate cele trei mese.Asa ca,sa incepem cu inceputul,cu cea mai importanta masa a zilei,micul dejun.Se spune ca este permis sa mannci orice dar eu nu vreau sa o ingreunez pe vedeta noastra inca de dimineata ci sa ii dau energie pentru o zi plina de evenimente.O sa ii pregatesc un sandwich “Luptator”cu porc ou si spanac.Asa ca incepem cu inceputul,mergem la supermarketul din colt,luam o painica,cateva felii mai grosute de carne de porc,cateva oua,in functie de apetitul de moment,verdeturi:spanac verde,ridichii,ceapa,ceva branza de burduf mai grasuta un pic pentru mai multa savoare.Toate fiind cumparate ne apucam sa bucatarim pentru micul dejun al Nikitei.Punem o tigaie la incins si aruncam o bucata buna de unt in ea.Intre timp luam bucatile de carne de porc,lasam si marginile de grasime ca na,nu o fii sanatoasa ea grasimea dar e savuroasa J ),batem bine carnea cu un ciocan de snitel,o condimentam cu sare,piper si,cand incepe sa sfarie untul incins,o aruncam in tigaie.In acceasi tigaie aruncam si cateva oua pe care le presaram si pe ele din belsug sare si piper.Dupa ce se fac bine pe ambele parti,le aruncam dezordonat,cate incap,oua si bucati de carne,pe painica taiata in doua,care,pentru mai multa savoare,am uns-o in prealabil cu un strat grosut de unt.Presaram ceapa taiata julien,ridichii taiate rondele si spanacul rupt in bucati cat mai mari.Apoi putin branzica,capacul(cealalta jumatate de paine) si gata papa.Presam un pic daca nu se inchide bine J )) si stingem tot cu o sticla de lapte batut gras.Gata si micul dejun pentru un inceput de zi “in forta”.

    Si cum toti suntem persoane ocupate si nu prea avem timp sa gatim un pranz cum trebuie,o sa o servesc si eu pe Nikita cu ce am prin casa.Bunica de la tara este o experta in carne la garnita si imi trimite in fiecare an bunatatea traditionala.Dupa cum mi-a povestit,reteta este simpla,asta daca vre’unul dintre voi se incumeta.Se ia porcul,se taie,curata,transaza….bla,se taie bucati de carne cu grasime,se arunca intr-un ceaun mare,se adauga apa.Bucatile initial se fierb in apa apoi,pe masura ce se evapora,se prajesc in grasimea proprie.Cand sunt gata,bucatile de carne se pun in borcane si se acopera cu grasimea ramasa.Un deliciu dar si o bomba calorica in acelasi timp.Deci,revenind la masa de pranz,o servim pe Nikita cu o portie generoasa din garnita garnisita cu un castronel cu cartofi prajiti….aaaa….si dupa preferinta invitatului cu cascaval ras deasupra.

   Seara,cum bine stim cu totii,trebuie sa mancam mai usurel,asa ca o sa gatim o slalatica cu un porcusoar de lapte langa.Salata cred ca stie toata lumea cum se face:rosii,castraveti,ardei,ceapa,marar,toate stropite cu ulei si sarate su sare de mare si amestecate vartos.Porcusorul se cumpara din supermarket,asta daca nu cumva aveti o ferma de animale si il taiati,parliti si curatati singuri J )),se curata bine cu malai asta pentru a iesi alb si frumos,se freaca bine cu sare si maghiran pentru a prinde aroma, i se pune traditionalul mar in gura si o sticla de sampanie goala in burta(bauta ca aperitiv cu invitata)pentru a nu se strange in timpul coacerii,se unge bine cu slanina,se pune pe niste betisoare intr-o tava incapatoare,pentru a nu se lipi,putina apa si putina rabdare cateva ore pana e gata festinul.

        O zi plina….ar merge si un desert nu!?….dar suntem vedete si trebuie sa ne pastram silueta asa ca sarim peste…..

        Cum imi zicea mama cand eram mica “mananca mama sa te faci mare,baga si cu paine”asa si cu invitata mea “mancare adevarata” pentru o femeie puternica!

Reteta trimisa de LOREDANA ALEXANDRU.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply