|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Oana Cuzino – shake de fructe, bors de legume, pui marinat cu orez si sofran, salata de creveti cu papaya si mango, inghetata Kilimanjaro

Daca as invita o vedeta la mine acasa,as invita-o pe Oana Cuzino deoarece mi se pare o vedeta foarte draguta si inteligenta.La mic dejun as opta pentru  shake-ul de fructe (Pui 350ml suc de portocale, mere sau ananas in blender. Adaugi 115g fructe proaspete taiate (banane, piersici, ananas, mango etc). Adaugi trei linguri de iaurt, o lingura de stafide sau de alte fructe uscate. Amesteci pana totul devine o pasta subtire. Continutul se bea.) Pentru pranz,as alege un Bors de legume (Intr-o oala pui la fiert 2 l de apa cu 1 lingurita de concentrat de legume.Cand fierbe apa, adaugi morcovul, telina si radacina de patrunjel curatate si taiate marunt.Cand sunt aproape fierte, adaugi cartofii, ceapa verde si ardeiul, taiate.Peste 15 minute, adaugi taiteii.Peste 5 minute adaugi borsul si pui sarea si piperul.Acoperi cu un capac, inchizi focul si, dupa 30 de minute, adaugi leusteanul si patrunjelul tocate marunt.Acoperi oala din nou.) si

Pui “marinat” alaturi de orez cu sofran ( Intr-un vas, amesteca bine uleiul de masline, otetul, sucul de lamaie, zaharul, cimbrul, ienibaharul, scortisoara, sarea si piperul. Adauga apoi ardeiul, ceapa verde si usturoiul.Inmoaie bucatile de piept de pui in aceasta compozitie, acopera vasul si lasa puiul la marinat, in frigider, timp de 24 de ore, intorcandu-l din cand in cand. Incinge gratarul, unge-l cu ulei si rumeneste bucatile de pui marinat, pe ambele parti, timp de 8 minute..) Iar la cina, o salata de creveti cu papaya si mango .( Mango, papaya taiata fideluta si verdeturile (cate 1 lingura din fiecare) se amesteca bine intr-un castron adanc. Se amesteca intr-un alt castron praful de usturoi, praful de chilli, zeama de lamaie, sosul de soia, menta si coriandrul (restul de 1 lingura din fiecare). Se frig crevetii curatati si infipti in frigaruile de lemn cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se aseaza pe un platou mare amestecul de fructe cu verdeturi, crevetii, presarati cu alune maruntite si la sfarsit se toarna sosul. ) si ca desert, Inghetata Kilimanjaro ( Se pune laptele dulce la fiert, oprind o ceasca. Dupa ce fierbe se ia vasul de pe foc. Se adauga zaharul pana se dizolva, apoi zaharul vanilat si la urma ceasca de lapte nefiert amestecata cu amidonul alimentar, fara cocoloase.Se amesteca mereu, la foc mic, pana se ingroasa compozitia, ca o budinca, apoi se pune siropul de portocale si smantana, amestecand. Dupa cateva minute se opreste focul si se toarna in 6 cupe udate cu apa. Dupa ce se scot cupele de la frigider (aproximativ 2 ore), se rastorn pe cate o farfurie unde exista deja feliile de pepene galben.  Se orneaza apoi cu cate o cupa de inghetata de vanilie, se presara nuca si fistic si la sfarsit cate o lingurita de miere pe fiecare inghetata. )

Meniu trimis de MARIA PARVULESCU.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Responses for “Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Oana Cuzino – shake de fructe, bors de legume, pui marinat cu orez si sofran, salata de creveti cu papaya si mango, inghetata Kilimanjaro”

  1. lorena says:

    uite, cine iubeşte o vedetă cu adevărat ar hrăni-o toată ziua, nu doar aşa, seara, pentru o cucerire rapidă şi superficială. :D

  2. Bucatarescu says:

    Lorena, tu o iubesti cu adevarat pe Oana Cuzino? Sau pe vreo alta vedeta? Sa stii ca multi dintre concurenti, desi nu erau obligati de regulament, au trimis la concurs nu doar cate o reteta, ci meniuri intregi, iar unii adevarate programe culinare pentru o zi intreaga!

  3. lorena says:

    :D Asta îmi inspiră ideea unei comedii: Oana Cuzino bate la uşa concurentei care a trimis reţeta:
    -Gata, m-ai convins! Hrăneşte-mă!
    -Stai o clipă, că mi s-a terminat ienibaharul.

  4. Bucatarescu says:

    de ce nu scrii o poveste de 1500 semne pe tema asta?!?

  5. Adriana Parissi says:

    lol :)

Leave a Reply