Concurs RETETE PENTRU VEDETE: Victor Slav – Ciulama de pui
Ingrediente ciulama de pui:
1 pui (cca 1kg)
1 ceapa
150 g faina
100 g unt
75g fulgi de porumb
6-7 catei usturoi
patrunjel verde tocat
sare, piper, delikat
optional: 1-2 morcovi, 1/2 telina, 1 radacina de pastarnac sau patrunjel
Puiul se curata, se spala, se taie in bucati si, impreuna cu ceapa, se pune la fiert in apa cu sare sau delikat. Daca folosim si zarzavaturi, acestea se pun la fiert impreuna cu carnea, apoi cand sunt fierte se scot si se servesc cu alte mancaruri.
Separat, intr-o cratita, se pune faina in untul incins si dupa ce se rumeneste putin, se stinge cu zeama in care a fiert pasarea, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Dupa 10 minute se adauga fulgii de porumb si se mai fierbe 15 minute. Daca este nevoie se mai adauga supa.
Cand totul este fiert, se pune usturoiul pisat, carnea de pui taiata in bucati, verdeata si se mai da intr-un clocot. Ciulamaua de pui se serveste presarata cu verdeata tocata
As alege aceasta mancare pentru a-i deschide apetitul pentru mancarurile traditionale:).Mai iau in considerare de asemenea ca Anda Adam nu cred ca are timpul necesar pentru a-l rasfata cu acest tip de mancare si cred ca el merita(in opinia mea fiind un om deosebit).
Reteta trimisa de MADALINA MARGINEANU.
Regulament concurs:
http://www.onlinecafe.ro/regulament-concurs/
Powered by www.libertatea.ro
Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997