|

PREMII de la FISKARS pentru Concurs RETETE PENTRU VEDETE

Si partenerul nostru traditional Fiskars a intervenit cu PREMII pentru concursul nostru RETETE PENTRU VEDETE : 10 seturi Stay Sharp! (cutit + dispozitiv de ascutit) si 10 seturi Functional Form (cate 2 rasnite pentru sare si piper).

Aceste premii se adauga camerei video Camileo S20 de la Toshiba, celor 100 seturi de carte de la Lifestyle/TREI si, bineinteles, Marelui Premiu – Croaziera de 2.000 euro pentru 2 persoane de la www.croaziere.net.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

1 Response for “PREMII de la FISKARS pentru Concurs RETETE PENTRU VEDETE”

  1. Marius Brebenel says:

    Vedeta aleasa de mine ar fi Mihaela Radulescu, deoarece am inteles ca este o pofticioasa, iar pofticiosii fac emisiuni culinare bune. Dar pentru ca se ingrijeste in acelasi timp de silueta ei, propun urmatorul meniu:

    Felul I

    CIORBĂ DE SALATĂ VERDE

    * 1 kg salată verde 0,5 1 zer de la brânza de vaci
    * 200 ml lapte prins 4 ouă
    • 100 g slănină afumată 100 ml smântână
    * 100 g cârnat afumat căpăţână mică usturoi
    202
    • l ceapă mică 1 morcov
    • l linguriţă boia verdeaţă: mărar, leuştean, pătrunjel
    • 2 linguri untdelemn 25 g făină
    • sare
    * Se spală bine salata, se taie mărunt
    • Se taie cârnatul cât mai mărunt
    • Se rade ceapa mare şi morcovul
    • Se pun toate la fiert pe foc mic în 2 1 apă clocotită
    • Se rade şi ceapa mică
    • Se rumeneşte făina într-o cratiţă, la foc mic, amestecând mereu
    * Se ia de pe foc, se amestecă bine cu untdelemnul şi ceapa mică rasă, până devine un sos
    subţire
    • Se taie slănina feliuţe mici şi subţiri
    • Se pune la prăjit într-o tigăiţă
    • Când s-a rumenit peste tot se scoate într-o farfurioară
    • Se bat isteric 3 ouă
    • Se pun la prăjit în grăsimea de slănină — omleta trebuie rumenită bine pe ambele părţi
    • Se taie omleta, întâi feliuţe şi apoi pătrăţele
    * Se pisează usturoiul, se freacă cu paprică
    • Dacă a fiert ciorba 45 minute se pun şi făina cu ceapa şi untdelemnul, şi slănina prăjită, şi
    omleta, şi paprică cu usturoi, amestecând de câteva ori, până se omogenizează
    • Ciorba mai fierbe un sfert de oră, timp în care se bate oul cu smântână, laptele acru şi zerul
    * Se toacă verdeaţa
    * Se drege ciorba cu ale laptelui, lăsând-o încă un pic pe foc, să nu se răcească
    •Se ia de pe foc la primul semn de fierbere, se adaugă verdeaţă, se potriveşte de sare

    Felul II

    GHIVECI MĂCELĂRESC
    • 250 g piept de vită * 150 g piept de porc
    • 250 g momite viţel * 250 g măduvioare
    • 250 g gât berbecuţ
    • 200 g măduvă de os mare * 150 g untură de la rinichi
    • 600 g cartofi • 400 g morcovi
    * 1 ţelină * 1 conopidă mijlocie
    • l vânătă potrivită * 1 varză mică
    • 2 dovlecei * 5 ardei graşi
    • 2 fire praz • 1 gulioară
    * 2 cepe mari * 300 ml bulion roşii
    • 500 g fasole verde * 500 g mazăre verde
    • sare, piper, după gust • 1 kg roşii
    • 250 ml vin alb
    • câte 1 legătură frunze ţelină, mărar, pătrunjel
    * Se pun la fiert fasolea verde şi mazărea
    • Carnea, momiţele şi măduvioarele se taie îmbucături mari şi se sărează, piperează
    • Se toacă mărunt verdeaţa
    * Se încinge untura într-o tigaie mare şi se rumeneşte uşor carnea (acoperită, să se şi înmoaie)
    • Gulioara, cartofii, morcovii, ţelina, prazul, ceapa se curăţă
    • Se taie bucăţi cartofii, morcovii, ţelina, prazul, conopida, vânătă, varza, dovleceii, ardeii, gulioarele
    • Se toacă mărunt ceapa
    * Se scoate carnea într-un vas, se acoperă
    • Se pun la călit, în aceeaşi untură, vegetalele: cartofii, morcovii, ţelina, prazul, conopida,
    vânătă, varza, dovleceii, ardeii graşi, gulioara — cam un sfert de oră, să ia gust
    • Se scoate zarzavatul, se dă deoparte, se mai toarnă untură
    * Se pune ceapa la călit; când s-a îngălbenit se stinge cu bulion de roşii şi se potriveşte de
    sare şi piper pentru toată mâncarea
    • Se amestecă fasolea şi mazărea fierte cu restul de legume
    • Ceaunul primeşte mai întâi, frumos aşezate, o jumătate din legume
    * Acum se carnea, momiţele şi măduvioarele, presărate cu bucăţi de măduvă grasă
    * Se acoperă cu restul de legume, se toarnă ceapa cu sosul de roşii
    * Se presară verdeaţa tocată
    • Se aşterne un capac de jumătăţi de roşii, aşezate cu miezul în jos
    * Se dă pe plită, să clocotească o dată, apoi în cuptorul cu foc mic — spre două ore
    • Când mai e un pic mai mult de sfert de oră până e ghiveciul gata, se pune vinul la incălzit câteva minute, apoi se toarnă peste

    Desert

    ALIVENCI
    • 6 ouă * 250 ml smântână • 150 g făină
    • 200 g mălai • 50 g unt * 25 g unt (pentru uns tava)
    • 250 ml lapte • 100 g pesmet fin
    * 1 linguriţă sare (dacă nu pui telemea)
    • 1 kg brânză de vaci (sau juma de vaci şi juma’ telemea submoderat sărată)
    * Se frământă brânza până se face cremă
    • Gălbenuşurile se separă şi se frământă cu brânza
    • Acum torni smântână, untul şi sarea şi frămânţi să iasă alifie
    * Adaugi treptat mălaiul care a fost frecat bine cu făină şi nu stai din frământat, că nu e bine;
    aluatul se va întări oarecum dacă nu frămânţi cum trebuie
    • Il laşi să se odihnească, nu ia
    fost uşor nici lui, dar nici ţie
    * Se bat albuşurile, până se fac troian
    • Se unge o tavă cu unt şi o presari cu pesmet
    * Se frământa aluatul cu albuşurile, până se acceptă pe deplin, se pun în tavă şi se da la
    cuptor, până se rumeneşte

Leave a Reply