|

Reteta de weekend: Menage a trois …vinete, dovlecei, usturoi /Bucate amestecate de …CATALINA MATEI

Nu va ganditi la ce nu trebuie! Vorbesc de o reteta de va lingeti pe degete de gustoasa ce e. In acelasi timp, nu e recomandata celor care au colesterolul ridicat peste limitele admise. Dar asa se intampla cu lucrurile interzise: sunt excelente, poate si pentru ca nu ai voie sa te atingi de ele. Revenind la reteta, pe care o puteti servi ca aperitiv sau salata, aveti nevoie de 3 vinete, 3 dovlecei (fara nicio legatura, totul se invarte in jurul cifrei 3!), o capatana mai mare de usturoi, 5-6 rosii, o legatura de patrunjel, cateva frunze proaspete de busuioc, oregano si sare. Si o tigaie cu ulei incins! Doar un ménage à trois are nevoie de o atmosfera fierbinte! Se curata vinetele pe lungime, se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 minute. In acest timp curatam dovleceii de coaja, se taie rondele de 1 cm. grosime, se spala si se lasa la scurs. La fel, procedam si cu vinetele dupa ce si-au luat sarea. Rondelele de vinete si de dovlecei se prajesc si se scot intr-un castron. Pentru ca sunt imbibate cu ulei, prefer sa le asez mai intai pe un platou peste care pun servetele groase, care absorb uleiul.

Dupa ce s-au racit un pic, pe o tava sau un platou adanc se pune un rand de vinete, apoi se presara rosiile taiate bucatele, usturoiul pisat, amestecat cu patrunjelul tocat, oregano si frunzele de busuioc maruntite. Urmeaza un rand de dovlecei si, tot asa, strat peste strat pana terminati tot ce-ati prajit. Ultimul rand sa fie de patrunjel cu usturoi. De fapt, am putea spune ca e frisca de deasupra tortului! Se lasa la frigider timp de 3-4 ore si, daca tot ne rasfatam, zic sa puneti la rece si o sticla de sampanie. Daca n-aveti, merge si o sticla de vin alb demisec… In general, cantitatile de mai sus ajung pentru 3 persoane!

CATALINA MATEI este jurnalist, veche prietena cu Lala, Nana si Bucatarescu, colectionara si creatoare de retete gastronomice.

Citeste si:

Tags: , , , ,

6 Responses for “Reteta de weekend: Menage a trois …vinete, dovlecei, usturoi /Bucate amestecate de …CATALINA MATEI”

  1. Feliz says:

    Un regal de sezon! O adevarata mincare de vara. Salivez deja si o si trec pe “lista estivalelor”, mincarurilor pe care mi-am propus sa le fac vara asta, adica! Va tin la curent ;)

  2. Bucatarescu says:

    Feliz, te asteptam si cu retetele tale!

  3. Feliz says:

    Din pacate, Feliz nu mai gateste nimic in perioada asta… canicula in betoane ma deprima beyond repair :(

  4. Bucatarescu says:

    Sa speram ca ploile in aversa te vor ajuta sa-ti recapeti pofta de creatie gastronomica!

  5. Feliz says:

    ploile de toamna, vrei sa spui… ;)

  6. Bucatarescu says:

    …cu grindina inclusa: asta nu-ti trezeste nici o fantezie culinara?

Leave a Reply