|

Reteta de weekend: Piept de pui cu ananas /Bucate amestecate de …CATALINA MATEI

Iata o reteta exotica! …De fapt, singurul ingredient exotic al acestei retete este ananasul, dar servita langa un orez cu legume sau o salata de fasole verde devine o specialitate exotica. Recunosc, este una dintre cele mai usoare retete la care apelez atunci cand nu prea am timp sa gatesc si, de fiecare data, impresionez audienta! De ce e nevoie? Pentru doua persoane, nu ne trebuie decat un pipet de pui dezosat, o cutie de ananas sau o jumatate de fruct de ananas, curatat si taiat bucatele, 2 cepe mari de apa, ulei de masline (cam doua linguri pline), tarhon, oregano proaspat, sare, piper si boia dulce. Ceapa, taiata solzisori, se rumeneste intr-o tigaie cu ulei incins, impreuna cu pieptul taiat bucatele. Totul la foc rapid, cat sa se rumeneasca fara sa se arda. Cand bucatelele de pui culoare aurie, se adauga ananasul (fara zeama, daca este din compot). Se adauga sarea, piperul si boia dulce dupa gust si se acopera cu un capac, iar frunzele de tarhon si de oregano, taiate fasii, vin sa completeze nebunia care sfaraie de zor. Totul se acopera cu un capac si se lasa inca 10 minute. Iar daca vreti sa pastrati «atmosfera exotica», serviti puiul alaturi de un cocktail, mojito cu suc de mango. Umpleti un pahar cu gheata, iar separat, intr-un shaker, amestecati 50ml de rom alb, 90 ml de suc de mango, 10ml de Sprite si o felie de lime. Turnati totul peste gheata din pahar si decorati cu o alta felie de lime si doua-trei frunze de menta.

Citeste si:

Tags: , , , ,

1 Response for “Reteta de weekend: Piept de pui cu ananas /Bucate amestecate de …CATALINA MATEI”

  1. Adriana Parissi says:

    Puiul cu ananas se gaseste aici in rest. asiatice. De cite ori il vad in meniu il comand. Multumesc de reteta. Am sa il fac si eu.

Leave a Reply