|

S-a intamplat intr-o noapte: Pacatele bucatarului indragostit

Azi-noapte, am cedat. Nana nu e straina de asta. N-as fi vrut s-o fac, dar m-a tentat mult prea mult. Pana la urma, am gustat din fructul oprit cu o pofta care depaseste imaginatia. Ne-am destrabalat efectiv. Nu ne-am refuzat nimic din ce e interzis. Toate placerile, toate perversiunile…

Urmarea? Ieri dimineata, aveam 77, 2 kg. Azi, insa, cantarul ajunsese sa indice 80,6 kg! De ce? De ce am facut asta? Simplu, nu ne-am putut abtine.

Povestea este urmatoarea: am fost invitati la neamurile Ei, in Pantelimon. Cand cineva, din familie, te invita seara acasa, te gandesti, fara sa vrei, la un pahar cu apa si un aperitiv, macar. Dar nu! “Nu credeam ca veniti! Ce surpriza! Ce sa va dau? Nu prea avem nimic…Uite-asa un peste de 13 kile am prins la Corbeanca. Am scos si 4 borcane mari de icre de la el…” De restul, conversatie:”Ce copii …frumosi! Nu vreti sa o opriti pe Mamaie macar o saptamana sa aiba grija de ei?”. Dar, nu, cumnatul Viorel e vigilent: “Nu, mersi. Pastrati-o!”. Nana cu sora ei nu se formalizeaza deloc cand e vorba de mancare. Eu, mai de moda veche, privesc situatia cu umor. Nici gand sa…

…Pe drumul spre casa, insa,

au lovit Nebunia si Pofta. “Sa mergem la nonstopul din Dorobanti?” – intrebare retorica. Peste 30 minute, eram acasa, in bucatarie. Putin inainte de miezul noptii. In fata aragazului inflacarat de pasiune. Doua bucati de ceafa abominabila de porc, cu os, la prajit. Un kilogram de cartofi pre-curatati in alta tigaie, in baie de ulei incins. Legume la gratar: rosii, ceapa, ardei, pastai de fasole lata (le stropesc, din cand in cand, cu ulei de masline si pun  sare si piper – tot ce e interzis). Castraveti murati de la Buni din belsug (doar ca, acum, innebunit de mirosuri, nu-i mai tai rondele, ci pe lung). Dezmat. S-a intamplat intr-o noapte.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

16 Responses for “S-a intamplat intr-o noapte: Pacatele bucatarului indragostit”

  1. Alice says:

    Toate pacatele se intimpla noaptea. Vezi, de-aia e bine ca, la lasarea serii, sa butonezi telecomanda si nu aragazul!

  2. Feliz says:

    OMG! Nu inteleg ce cautau bietele legume la gratar, stropite cu ulei de masline, in tot dezmațul ăsta? Încercai cumva, să-ți mai duci cu zăhărelul conștiința terifiată, Bucătărescule? :D Nu’s fan nici porc, nici ceafă de porc, dar, un grătar cu cartofi prăjiți și o salată aferentă îmi mai fac și mie cu ochiul din cînd în cînd…
    Și eu care ziceam ca EU m-am destrăbălat aseară cu niște mini-sandvișuri cu unt și somon fume, urmate de îngețată de vanilie cu pepene galben și udate din plin cu niște pahare de campari orange și finalizat totul cu niște cointreau din cel bun… :D

  3. Andrei says:

    Da… asa ospat mai zic si eu!
    Si ca din intimplare a fost si-o noapte de vara :)

    Asteptam sa aflam si despre alte dezmaturi, placeri si/sau perversiuni!

  4. Adriana Parissi says:

    My dear God, ce dezmat… Ni s-a intimplat si noua de mai multe ori plecind de la restaurant sau chiar de la… revelion romanesc, cu mincare din belsug, inclusiv savarine cu frisca… Dupa chefuri, evident, eu conduc…Pe drumul spre casa trecem pe linga un non-stop si de fiecare data Didi zice sa ne oprim. Odata ne-am oprit si ce am putut vedea la 2 dimineata? Niste politisti iesiti din tura, noi si niste nuntasi care probabil nu se saturasera la masa. Si evident noi, cerind omleta, cirnati si cafea.
    Feliz, imi fac cu ochiul sandvisurile acelea. Ca sa nu mai zic de inghetata :)

  5. Bucatarescu says:

    Alice, problema e ca, la ora aia, aragazul e mai tentant::)))))

  6. Bucatarescu says:

    Feliz, facand o insumare simpla, ce ai mancat tu e comparabil caloric cu ceafa de porc!

  7. Bucatarescu says:

    Totul in regim de criza, Andrei! Nu uita de criza, nu stii cand si cat te loveste, crede-ma!

  8. Bucatarescu says:

    Asadar, e vorba de un pacat universal!!!

  9. Feliz says:

    Adriana, a fost foarte bun: franzelă franțuzească cu miez moale și coajă crocantă, unt românesc de ala bun, și… somon de Atlantic. Le-am “montat” (ca sa folosesc si eu un termen tehnic) cu mînuțele mele. Dar lui Bucătărescu (care, încercînd evident să-și liniștească conștiința suferindă, aruncă mîța moartă la mine în grădină), îi voi recomanda unele cu brînză Philadelphia Light în loc de unt gras. Nu renunțăm evident la somon pentru că nu putem făra Omega-3 și 6! A, și în loc de franzela aia minunată o să-i recomand niște scîndurele integrale de la Ana Pan (iar “scîndurele” nu-i deloc un termen folosit la figurat!). Happy everyone? ;)

  10. Bucatarescu says:

    Stiu “scandurelele”, dar prefer baghetele cu masline sau ciabatta…

  11. Feliz says:

    Si eu prefer ciabatta, clar. E o bunatate. Scîndurelele erau o recomandare pentru îndulcirea conștiinței tale dietetice, Bucătărescule :D

  12. Bucatarescu says:

    Nu mai am de mult constiinta dietetica …am ucis-o demult. E cam ca-n “Moartea caprioarei”: Mananc si plang. Mananc…

  13. Feliz says:

    :) ) Mănînci și plîngi, zici… și eu care credeam ca asta cu plînsul se întîmplă doar cînd vine vorba de partide pasionale de amor… Dar, uite, mi-ai mai dărîmat un mit: boceala are rolul ei bine stabilit și alături de cealaltă plăcere vitală a trupului :D

  14. Bucatarescu says:

    Feliz, imi pare rau ca ai cunoscut numai plangaciosi post-fapt. Ghinion curat!

  15. Feliz says:

    Hold your tears, B! Eu am avut parte doar de zîmbete după… ;)

  16. Bucatarescu says:

    Zambetul de dinainte vs. plansul de dupa sau vicevertza:::))))

Comments are closed