|

Cea mai buna reteta cu cartofi testata la Zurich

In centrul orasului, vis-a-vis de Opera si foarte aproape de Lacul Zurich (implicit, aproape de circuitul impresionantei Street Parade), se afla un alt gen de restaurant. Teoretic, Quaglinos este dedicat gastronomiei internationale cu influente asiatice, dar eu am ajuns aici cu recomandarea expresa de a gusta felul national elvetian – “rosti”. Inainte, insa, am luat o salata combinata: frunze de laptuca, rucola, “iceberg”, spanac, chiar si un fel de loboda, samburi de pin, boabe de porumb, cubulete de rosie – toate stropite cu sos alb si ulei de masline extravirgin aditional. Painea era una neagra traditionala, cu seminte de cereale. Bautura, care m-a insotit si la felul urmator, a fost un vin alb sec local – Petite Arvine 2009, AOC Valais. Vinul era tare (14% alcool), dar foarte racoros si parfumat, cu arome de flori de glicina si agrise, dar cu un final de gust surprinzator, putin sarat(!). Se pare ca acest soi deriva din Traminer si este inrudit cu Sylvaner-ul nemtesc – oricum, un vin perfect pentru aperitive, peste prajit, langusta sau mancaruri cu sos alb. Un astfel de sos alb, clasicul Bechamel (smantana, unt, faina), a fost folosit, de altfel, la sosul principal, unde am avut parte de o portie zdravana de rosti, adica un fel de tarta facuta la tigaie din cartofi dati pe razatoare si prajiti in unt cu putina ceapa. (Se mai pot pune ierburi de gust, branza sau, chiar, mar dat, la randu-i, pe razatoare.) Garnitura consta din ciupercute calite an unt, cuburi de carne de vitel cu sos Bechamel si – surpriza – un mot de frisca (da, chiar frisca – nu smantana!) decorat cu patrunjel verde.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

5 Responses for “Cea mai buna reteta cu cartofi testata la Zurich”

  1. Alice says:

    Pina la “motul” de frisca totul suna foarte apetisant. Dar banuiesc ca n-ar fi nicio problema daca l-as inlocui – conservatoarea de mine – un mot de smintina, nu?

  2. Bucatarescu says:

    Asa ma gandeam si eu, aprob modificarea!

  3. Feliz says:

    Smîntînă! Sîngele nostru estico-nordic si-a spus cuvîntul :D

  4. Bucatarescu says:

    Adevar grait-ai!

  5. catalina says:

    @Alina:si eu sunt destul de conservatoare, dar “motul” de frisca in acea combinatie ii dadea un gust foarte, foarte interesant si dupa parerea mea merita incercat de fiecare data ;)

Leave a Reply