|

Concurs CampingGrill.ro/ La gratar! – Grupaj colectiv de retete(51-60)

MIXED GRILL  CU MUJDEI- Marin Iulian

Ingrediente:
Ceafa de porc Aripioare de pui, Ciuperci champignon, Porumb (de lapte), ardei (gras si iute) Rosii, usturoi, sare piper, boia dulce.
Ceafa si aripioarele se dau prin boia si sare se pun la gratar, in partea goala a ciupercilor se pune putina sare si impreuna cu porumbii, ardeiul, rosiile se pun pe gratar.
Dupa ce rosiile se coc bine, se decojesc, se paseaza intrun castron cu o lingura de lemn, se adauga mujdeiul de usturoi si putin ulei sare si piper.
Se consuma dupa gust cu ciustile de ardei iute sau gras
Pofta buna!
CARNE CU LEGUME GRATINATE - Geanina Stanescu
Folosesc carne de pui,de preferat piept ,condimentata cu vreo trei ore inainte si unsa cu un pic de ulei de masline,care se face la gratar.
Legumele: varza,dovlecel mic ,ardei si morcov , curatate si taiate fideluta (sa arate precum taieteii) se pun intro tigaie incinsa in care am pus o lingura de ulei de masline.Se calesc vreo 20-30 min la foc potrivit.Se adauga la urma sare si piper si cateva frunze de rozmarin daca  am.La fel de gustoase ies daca se pune amestecul de legume cu lingura de ulei ,sare si piper intr-o folie de aluminiu  intepandu-se in cateva locuri sus langa locul de inchidere.Pachetelul il fac mai mare,astfel incat sa ia contact cu gratarul o suprafata cat mai mare din el si-l las sa se faca langa carne pe gratar.Am incercat ambele variante  si-au iesit foarte bune.Ba la cel facut in folie am adaugat si ceapa coapta direct pe gratar  si a fost si mai gustos.
FILE DE SOMON CU ASPARAGUS SI CEAPA – Alexandra Andrei
Ingrediente:
  • 680 grame file de somon
  • piper cu lamaie dupa gust (se gaseste in comert)
  • praf de usturoi dupa gust (se gaseste in comert si are o iuteala mai mare decat usturoiul proaspat)
  • sare dupa gust
  • 80 ml sos de soia
  • 75 g zahar brun
  • 80 ml apa
  • 60 ml ulei de masline
  • o legatura de asparagus proaspat
  • o ceapa rosie mare, taiata felii intregi
Mod de preparare:
  1. Asezonati file-urile de somon cu piper, praf de usturoi si sare.
  2. Intr-un bol mic amestecati sosul de soia, zaharul, apa si uleiul pana ce zaharul se va dizolva. Introduceti pestele intr-o punga de plastic resigilabila impreuna cu amestecul preparat, sigilati si framantati bine punga cu mainile pentru a marina pestele. Lasati la frigider pentru cel putin 2 ore.
  3. Ungeti asparagusul si feliile de ceapa cu ulei de masline. Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
  4. Preincalziti gratarul la o temperatura medie.
  5. Ungeti usor cu ulei gratarul. Asezati somonul si debarasati-va de marinata in exces. Asezati si legumele in jurul acestuia. Gatiti pestele 6-8 minute pe fiecare parte, la fel si legumele, pana acesta se desface usor cu furculita iar ceapa si asparagusul devin crocante.

GRATAR CU LEGUME – Oana Raluca Serban

Ce poate fi mai bun, intr-o zi de vara, decat un gratar cu legume de sezon, pline de vitamine? Si daca alaturi sfaraie incet si un muschiulet de porc…cu atat mai bine!

Carnea de porc o taiem felii,o batem usor si o lasam la marinat cateva ore intr-un amestec de vin rosu cu sare, piper, cimbru, boia, putin ulei, rondele de ceapa si de ardei iute. Incingem bine gratarul si frigem carnea si legumele curatate de coaja si taiate in felii.  Rosiile le frigem intregi.

Vinetele,dovleceii si ceapa vor avea un gust si mai bun daca le trecem inainte de a le frige, prin marinata in care a stat carnea.

Dupa asa o masa, merge foarte bine si un porumb copt!

RATE SALBATICE MARINATE – Petruta Constantin

Se marineaza rate micute (vanate in perioada legala) intr-un amestec de ceapa taiata julienne, morcov ras, ardei verde si rosu, un ardei iute, sare, sos de soia, ulei de masline, condimente (piper, maghiran, s.a.) vin alb sau otet balsamic, circa 2 ore, apoi se umple ratele cu legumele din marinata, se infasoara in folie de aluminiu si se perpelesc pe gratar, intepam pieptul cu o furculita,  daca sunt facute, va intra foarte usor.
Se servesc cu castraveti sau gogosari murati sau cu ardei gras, copt pe gratar, preparati cu otet.
PIEPT DE PUI CU LEGUME – Adina
Cantitati pentru 4 portii:
700g
piept de pui fara os; 1 vanata mare; 2 ardei grasi (rosu si verde); 2 cepe rosii mari; 2 dovlecei; 1 lingura mustar; 50ml ulei; 1 lingurita rasa seminte de coriandru; ± sare, piper
Taiati pieptul de pui in felii de circa 1cm grosime si puneti-le intr-un castron mai mare. Taiati ceapa curatata si spalata in felii de circa 5mm grosime. Vanata si dovleceii, fara a le curata de coaja, taiati-le in rondele de circa 5mm grosime. Ardeiul gras curatat de cotoare si seminte taiati-l in sferturi. Puneti toate legumele astfel taiate in castronul cu pieptul de pui, apoi stropiti totul cu ulei, adaugati mustarul si presarati cu coriandru macinat, sare si piper. Amestecati bine si puneti feliile de carne si legume pe un gratar bine incins. Frigeti-le bine pana cand se rumenesc frumos pe toate partile, apoi serviti-le imediat ce le-ati luat de pe gratar.
Pofta Buna!
FRIGANELE DE PUI – Cristina Duran
Ingrediente: piept de pui dezosat 1kg,
ardei gras 4 buc,
ceapa 3 buc
masline 0, 5 kg
sare, busuioc, rozmarin, boia de ardei
Mod de preparare: se taie carnea bucatele se condimenteaza si sepune pe friganea alternand cu ceapa, ardei, masline.
Se intoarce pe gratar pana se patrunde.
Pofta buna!
COASTE LA GRATAR IN SARAMURA DE CITRICE – Vasilica Stan
Ingrediente :
Coaste de purcel
2 randuri de coaste, impanate cu carne  
2 1 / 2 cesti de saramură din citrice, picanta
ulei pentru grătar  
1 ceasca picant sirop de bourbon 

Saramura din citrice ,picanta:
1 1 / 4 cana de suc de portocale proaspăt stoarse (aproximativ 3 portocale) 
1 / 2 cana de suc de lămâie proaspăt stoarse (aproximativ 2 lămâi) 
1 / 4 ceasca suc de lămâie proaspăt stoarse (1-2 lămâi) 
1 / 4 ceasca de apa 
2 linguri de sare  
1 lingurita cimbru uscat 
1 lingura boia de ardei rosu 

Glazură picanta din whiskey
1 cană whiskey 
1 / 2 cană de zahăr brun 
1 / 2 lingurita boia ardei rosu  
2 lingurite de sare 
1 linguriţă de piper negru 
2 linguri unt 

Metoda: 
1. Pregătiţi saramura: combină sucurile şi apă , masurate ; ar trebui să aveti exact 2 1 / 2 ceşti de lichid.. Se agită o jumătate de minut, până când sarea sa dizolvat complet. 
2.Pregătiţi două coaste. Se taie pe randuri; adauga saramură …se pune la frigider. .
  timp de 3- 6 ore.
3.preparati glazura de whiskey. 
4 Pregătiţi-gratarul.
5 Scoateţi coastele din saramura; uscati coastele cu prosoape de hartie;periati grătarul, ungeti cu ulei de măsline , puneti coastele ….. 
6 După 20-25 de minute , ele sunt făcute şi începe aplicarea glazurii de whiskey picant,periati coastele cu aceasta, le mai lasati un pic pe gratar…. 

Apoi, voi aseza pe acelasi gratar, jumatati de rosii peste care voi presara sare, piper , ulei de masline si busuioc proaspat tocat….se coc binisor.

CARNE CU LEGUME LA GRATAR - Angela Manolescu
Dupa ce s-a facut focul bine si s-a incins  bine gratarul,luam o ceapa, o curatam si stergem cu ea fiecare bara din gratar. Aceasta ii va da o o aroma deosebita carnii. Apoi asezam carnea de pui sau porc, depinde de fiecare, rosii, ardei, cartofi si cateva felii de paine, dar astea mai la sfarsit. Toate acestea le stropim cu bere au vin pentru fragezire.  Cand sunt gata legumele, se taie, se amesteca cu usturoi si un strop de vin si se piseaza pana va fi totul ca o pasta.
Se aseaza carnea si cartofii bine copti pe un platou sau farfurie si se adauga din plin sosul facut mai devreme. Se serveste cu painica rumenita si o bautura rece, depinde de gusturi.
Pofta Buna!
PORC CU LEGUME LA GRATAR – Laura Muresan
Ingrediente
  • carne de porc
  • vinete
  • ceapa
  • dovlecei
  • rosii

Mod de preparare

Carnea de porc o taiem felii,o batem usor si o lasam la marinat cateva ore intr-un amestec de vin rosu cu sare,piper,cimbru,boia,putin ulei,rondele de ceapa si de ardei iute. Incingem bine gratarul si frigem carnea si legumele curatate de coaja si taiate in felii.  Rosiile le frigem intregi.

Vinetele,dovleceii si ceapa vor avea un gust si mai bun daca le trecem inainte de a le frige, prin marinata in care a stat carnea.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply