|

Concurs CampingGrill.ro/Alte retete savuroase pentru gratar – Grupaj colectiv (31-40)

MUSCHI DE PORC CU LEGUME (Cornel Holban)

Ingrediente
Mod de preparare


Carnea se curăţă şi se porţionează în funcţie de cât de mari doriţi să fie porţiile.

Se împănează cu felii de slănină şi cu câte o jumătate de căţei de usturoi.

Se pregăteşte grătarul şi se pun jumătăţi de ceapă, ardei iute şi jumătăti de ardei gras.

După ce este pregătit şi muşchiul se pun porţiile într-un vas, se adaugă sare şi piper după gust şi se serveşte.

MICI DE CASA (Paul Hotin)

Reteta: mici preparati acasa din carne de mici(oaie+vita), carnea se lasa in vin timp de 30 de minute, dupa care inainte de a se prepara micii, carnea se amesteca cu patrunjel, ceapa tocata marunt si vegeta sau sare. Pofta buna!

FANTEZIE CU BARCUTE LA GRATAR (Dana Barbu)

Nu sunt adepta retetelor banale, cu care parintii m-au “intoxicat” duminica de duminica, toata copilaria si adolescenta. De altfel, ani de zile, cam toata studentia, nu m-am mai atins de mititei, carne unsuroasa parpalita sau copane de pui semi-carbonizate. Imi ajunsesera cele de dinainte! De cativa ani, insa, beneficiind si de indemnurile sotului meu, am inceput sa regandesc relatia mea cu gratarul. Am experimentat retete noi si, acum, imi place din nou sa fac un mic barbecue cu familia! Iata una din retetele mele, poate o sa placa si altora…

Ingrediente: 1 zucchini taiat pe din doua si scobit de seminte, parmezan ras, cubulete de sunca, ciuperci mici, unt, piper verde, sofran.

Preparare: Iau cele doua barcute de zucchini (poate fi si dovlecel, dar se inmoaie mai repede!), si le umplu cu sunca tocata si ciuperci mici taiate sferturi. Optional, daca am, pun in mijloc  si cate un ou de prepelita fiert tare. Arunc in fiecare barcuta cate o nuca de unt frecat cu sofran si piper verde proaspat macinat. Invelesc barcutele in folie de aluminiu si le pun pe gratar cam 8-10 minute, in functie de cat dogoreste jarul. In interior, pot pune si o ramurica de lamaita, dar nu e obligatoriu, am deja doua arome puternice. Scot, apoi, barcutele din folie si, deasupra fiecareia, pun cate o movilita de cascaval bun dat pe razatoarea mare. Tin barcutele pe gratar inca 3-4 minute pana cand cascavalul incepe sa se topeasca. Le scot pe o farfurie, poate dau un pic peste ele cu pensula de bucatarie inmuiata in ulei de masline cu aroma de trufe amestecate cu pasta de rosii, apoi servesc barcutele cu cate o felie de lime – ca sa mai taie greata! Pofta buna!

PUI CU LEGUME LA GRATAR (Irina Olteanu)

Ingrediente: 500 g carne pui
1 vanata
1 dovlecel
1 ardei iute
1 ardei gras
1 morcov
1 ceapa
1 legatura patrunjel
Carnea se taie cubulete si se caleste usor in ulei incins. Apoi se pune la gratar pentru 20-30 de minute impreuna cu legumele taiate cuburi. Se asezoneaza cu sare si piper. La sfarsit se presara patrunjelul tocat marunt. Pofta buna!

MUSCHIULET DE PORC MARINAT (Corina Alexandrescu)

M-am gandit bine si m-am oprit la un muschiulet de porc,taiat felii,batut usor si care se lasa cateva ore la rece intr-o marinata preparata din: vin rosu,sare,piper,cimbru,boia,ulei de masline,ardei iute si rondele de ceapa.

Pentru legume,tinand cont ca este vara si ne putem permite legume proaspete,ar fi potrivite urmatoarele:rosii,vinete,dovlecei,cartofi,ciuperci.
Incingem bine gratarul,frigem carnea apoi rosiile intregi,cartofii si ciupercile,celelalte legume curatate de coaja si taiate felii.Vinetele si dovleceii pot fi si mai gustosi daca au fost trecuti prin marinata in care a stat carnea inainte de a se frige.
Pentru final nu ar strica,ba chiar ar pica foarte bine un porumb copt,nu-i asa?
Va doresc pofta buna!
FRIGARUI CU CARNE SI LEGUME (Loredana Marin)
Ideala este carnea de pui sau de porc.Se taie in bucatele mici.Mai trebuiesc ardei rosu,ardei verde,rosii,ceapa si bete pentru frigarui.
Se infig pe bat carnea si legumele dupa preferinta.Se pun pe gratarul incins.Se servesc calde.
Pofta buna!
LEGUME LA GRATAR (Ana Maria Stan)

Ce poti pune pe grill? De toate! Eu am facut o mica excursie in piata si…

Am luat niște porumb. Sezonul lui ține până-n septembrie pentru că se coace pe rând, în funcție de latitudine și de altitudinea la care crește cultura

Am mai luat ceapă uscată, roșii, o vânătă sănătoasă și lucioasă și câteva căciulii de usturoi, să-mi ajungă și pentru alte mâncăruri.

Pentru a aroma/parfuma/afuma plăcut legumele am folosit câteva rămurele de cimbru proaspăt.

Am mai luat și un kilogram de mere de vară. Au avut gustul pe care-l știam din copilărie, gust de scoarță de copac și genunchi juliți, de vară la bunici și căzături de pe cal, de bătălii regizate și fân întors cu furca.

Am despicat vânăta pe lungime și am așezat-o pe grill cu coaja în sus. Am lăsat-o așa, nemișcată, cam 12 minute, într-o zonă cu căldură ceva mai domoală

Toate celelalte au ajuns în tava pentru grill. Le-am stropit cu puțin ulei, am presărat peste ele sare și piper și am aruncat printre ele rămurelele de cimbru.

Ca să nu spun că n-am muncit defel, am scos cotoarele din doi ardei pe care i-am umplut apoi cu brânză de burduf. I-am pus și pe ei în tavă și am pus capacul peste grill.

Cu excepția vinetelor, am întors legumele (și fructele) după cinci-șase minute.  După alte cinci-șase minute le-am luat de pe grill.

Cred că vinetele mi-au plăcut cel mai mult. Le-am crestat pe lungime și pe lățime, le-am stropit cu ulei de măsline extravirgin, am presărat peste ele sare și piper și am înfipt în crestături căței de usturoi copți. Senzațională combinație de gusturi.

Ceapa coaptă e slăbiciunea mea. Coaja arsă, făcută scrum practic, se îndepărtează împreună cu primele două straturi. Rămâne miezul copt, dulce și aromat.

Despre celalate, nu mai vorbesc. Spun doar atât: merele coapte în combinație cu carnea sunt absolut delicioase.

Se amesteca cu piept de pui pe gratar taiat in cubulete mici.

PORC CU LEGUME SI MAMALIGUTA (Mihaela Uglea)

Carnea de porc se taie in felii,se bate putin dupa care se lasa la marinat aproximativ 2 ore in vin rosu si legume gratinate (rosii,vinete,cartof,dovlecei si ceapa).  Se servesc cu mamaliguta!

FRIGARUI MIXTE (Iustina Cobuz)

Sambata ce a trecut am fost la gratar cu prietenul meu ;multi au zis ca o sa ne plictisim doar noi doi..dar nu a fost deloc asa.Am cumparat un piept de pui(mediu) , 400gr ceafa de porc si pasta de mici!Iar ca legume:ardei rosu si galben,ceapa,cartofi.
Si a inceput distractia: cat timp iubitul facea focul(pe care l-am facut tot eu :P ) am pregatit carnea : din pui ,ceapa si ardei am pregatit frigarui (pe care le-am condimentat in prealabil) ,ceafa ma batut-o cu ciocanul si am condimentat-o apoi am pus-o la gratar iar din pasta am facut cate 4 mici /persoana !
Cartofii i-am taiat feliute medii iar uns cu putin pasta de usturoi si rozmarin si i-am pus la gratar .. erau superbi.
Hmm…si sa vedeti cine era primul la masa : prietenul meu care privise linistit tot procedeul,insa am primit si rasplata : o balaceala in rau;)).
Daca vrei sa te distrezi si sa mananci destul de sanatos mergi la gratar.Poti face multe combinatii delicioase!


Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply