|

Concurs CampingGrill.ro/Retete de baza la gratar – Grupaj colectiv (21-30)

ANANAS LA GRATAR CU CREMA MASCARPONE (Adrian Iliescu)

Ingrediente
1 lingura de alune de padure tocate, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 500 g de branza mascarpone, 3 linguri de miere, 8 felii de ananas proaspat, de 1 cm grosime

Mod de preparare
Preincalziti gratarul la foc mediu si ungeti-l cu ulei. Puneti alunele intr-o tigaie mica si prajiti-le la foc mediu pentru 3 minute, amestecati pana ce alunele devin aurii si capata aroma. Luati de pe foc si puneti deoparte. Amestecati sucul de lamaie, coaja de lamaie, mascarpone si mierea intr-un bol pana ce se omogenizeaza.
Puneti feliile de ananas pe gratar pana ce capata dungi rumenii de la gratar si devine cald si zemos, aprox. 3 minute pe fiecare parte. Se servesc cate 2 felii pentru fiecare portie, cu o cantitate generoasa de branza mascarpone si presarate cu alune prajite.

MUSCHI DE PORC IMPANAT (Calin Paraschiv)

Ingrediente:

slănină afumată 100 g
sare
usturoi
muschi de porc o bucata
piper
cimbru

Mod de preparare:
Carnea se curăţă şi se porţionează în funcţie de cât de mari doriţi să fie porţiile.

Se împănează cu felii de slănină şi cu câte o jumătate de căţei de usturoi.

Se pregăteşte grătarul şi se pun jumătăţi de ceapă, ardei iute şi jumătăti de ardei gras.

După ce este pregătit şi muşchiul se pun porţiile într-un vas, se adaugă sare şi piper.

LEGUME LA GRATAR CU PIEPT DE PUI SI SOS DE SMANTANA (Cornel. H.)
Ingrediente:
3 morcovi mari taiati felii pe lung
5 felii de telina
1 kg cartofi
4 ardei taiati in sferturi
1 piept de pui taiat felii
sare, piper si rozmarin

pentru sos ai nevoie de:
4 catei de usturoi
o lamaie
2 linguri de smantana
sare si piper
busuioc

Mod de preparare: Legumele spalate si taiate se sareaza si se pun pe gratar. Cartofii curatati de coaja, spalati, pot fi lasati intregi si pusi pe gratar. Cand sunt gata se aseaza pe un platou cu foi de salata verde.
Pieptul de pui se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Intr-o cratita care poate frige fara ulei, se pun feliile de piept. Se frig pe ambele parti si se scot si ele pe platou. Peste ce a lasat pieptul de pui in cratita se stoarce o lamaie, se pune usturoiul pisat, smanatana desfacuta cu apa rece si se da un clocot. Se codimenteaza cu putina sare si piper si se ia de pe foc, dupa care se pune si bucuiocul si se amesteca. Se serveste totul cald.

PASTRAV CU LEGUME LA GRATAR (Lucian Catalin Naghiu)
* 4 pastravi
* 4 dovlecei mici
* 400 de grame de ciuperci
* 1 lingură de oregano uscat
* 6 catei de usturoi
* 1 lamaie
* 3 linguri ulei de masline
* sare
* piper

Preparare:

1. Se curata de solzi si intestine pestii. Se curata usturoiul si se piseaza. Se extrage zeama din lamaie. Se pune sare si piper pe pesti. Ungeti-i cu putin ulei si presarati peste ei oregano uscat.
2. Preparati un mujdei de usturoi. Amestecati usturoiul cu zeama de lamaie si ulei, sare si putin piper.
3. Taiati in fasii groase de 1 centimetru, pe lungime, dovleceii. Aplatizati usor, cu dosul palmei, ciupercile. Sarati ciupercile si dovleceii.
4. Incingeti gratarul.
5. Frigeti dovleceii si ciupercile pe gratar, pe ambele parti. Scoateti ciupercile si dovleceii de pe gratar si stropiti-le cu mujdeiul de usturoi.
6. Frigeti pestii pe ambele parti, cate 8-10 minute pe fiecare parte.

Serviti pestii cu legumele facute la gratar.

PIEPT DE PUI CU LEGUME LA GRATAR (Mihaela Dragu)
Ingrediente:
1 piept de pui
2-3 felii de vinete
2-3 felii de dovlecel
2-3 felii de ardei gras rosu
1 ceapa

Dressing:
1-2 linguri de smantana mai slaba
1 iaurt degresat
1-2 lingurite de hrean
sare, piper
Mod de preparare: Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill aproximativ 15 minute, daca nu este facut se mai lasa.

Legumele: vinetele si dovlecei se taie in felii longitudinale, ceapa se taie in sferturi si ardeiul in bucati mai mari urmandu-se a se pune pe grill.

Se trece la prepararea dressing-ului: Se amesteca smantana cu iaurtul degresat se adauga si hreanul, se sareaza si pipereaza si se adauga peste legumele noastre.

PORC CU VINETE SI DOVLECEI (Loredana Florea)

INGREDIENTE:

  • carne de porc
  • vinete
  • ceapa
  • dovlecei
  • rosii

PREPARARE:

Carnea de porc o taiem felii,
o batem usor si o lasam la marinat
cateva ore intr-un amestec de vin rosu
cu sare,piper,cimbru,boia,putin ulei,
rondele de ceapa si de ardei iute.

Incingem bine gratarul si frigem carnea
si legumele curatate de coaja si taiate in felii.
Rosiile le frigem intregi.

Vinetele,dovleceii si ceapa
vor avea un gust si mai bun daca
le trecem inainte de a le frige,
prin marinata in care a stat carnea.

PORC MARINAT CU LEGUME (Cecilia Pruteanu)

Portionam legumele si “ fripturile din porc”, apoi le punem in “bait”, adica le condimentam si  le “ invelim” cu ulei.  Porcului i se potrivesc cimbrul, piperul negru, boiaua iute, ghimbirul si bineinteles asezonat vinul rosu. Vânata și dovlecelul se taie în lungime felii medii. Ceapa se taie în 2-3 bucăți dacă e prea mare. Ciupercile se curăță. Se pun pe grătar,câteva minute – vânăta cu dovlecelul, apoi ceapa, ciupercile, ardeiul gras si rosiile. Pentru mujdei frecati usturoiul cu sare si ardei iute tocat, apoi adaugati uleiul cate o picatura, iar la sfarsit adaugati rosii coapte si curatate de coaja si samburi si patrunjel verde.

FRIGARUI DE PUI CU KAIZER (Miron Nicolae)

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 cepe
  • 1 carnat picant
  • 200 g kaizer
  • betisoare pentru frigarui
  • ulei
  • condimente pentru carnea de pui

Pieptul de pui, ardeii si kaizerul se taie cuburi, carnatii felii potrivite iar ceapa se taie in sferturi.

Pregatirea frigaruilor: se asaza alternand pe betisoare carnea si legumele. Frigaruile se condimenteaza si se ung cu putin ulei. Se tin la frigider 2-3 ore si se frig, la foc mic, 30-35 de minute, pana cand carnea de pui este patrunsa.

Se servesc cu mujdei de usturoi.

PIEPT DE PUI CU USTUROI (Catalina Alexandru)

Mie imi place piept de pui la gratar cu usturoi si peste la gratar cu rosii tot
la gratar!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply