|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Bianca Brad – Aripioare de pui cu susan, tiramisu

Ar fi o mare bucurie pentru mine, sa o pot invita pe vedeta mea preferata, la mine acasa si sa ii pot gati.
Persoana pe care as invita-o, ar fi doamna Bianca Brad, care pentru mine, pot spune ca este mai mult, mult mai mult decat o vedeta. Este o persoana extraordinara (pot spune cu mandrie, ca am avut ocazia sa schimb cateva pareri cu ea), o persoana buna, calma, cu un suflet atat de mare si de cald, si mereu, mereu, gata sa sara in ajutor. O admir foarte mult pentru tot ceea ce face si o urmaresc la TV cu fiecare ocazie. Daca as avea aceasta ocazie, de a o invita la mine acasa, cu siguranta i-as gati aripioare de pui cu susan, pentru ca, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt light si cu continut scazut de calorii. Si cu totii stim cat de greu e sa mentii o silueta frumoasa :) .Stiu ca i-ar placea sa-i gatesc aripioare de pui cu susan, pentru ca citisem cu ceva timp in urma un articol in care chiar dansa spunea ca si ea prepara acasa, si spunea si reteta pe care o foloseste. A mea, este intr-adevar putin mai diferita, dar garantez ca rezultatul e foarte, foarte bun!

Reteta :

Ingrediente:
1 kg aripioare de pui
2 oua
100 g susan
100 g faina
200 ml ulei
condimente
Mod de preparare:
Se spala aripioarele foarte bine. Se amesteca ouale cu condimentele, apoi se trece fiecare aripioara mai intai prin faina, apoi prin ou, si in final prin susan. Se prajesc in ulei incins. Se pot aduce pe farfurie alaturi de cartofi prajiti, sau piure, sau salata de varza.

Si, dupa ce am manca aripioarele de pui, desigur ar urma desertul, care, ar consta in prajitura tiramisu, pe care eu pur si simplu o ador, si consider ca aceasta prajitura indulceste pe oricine, oriunde, oricand. Plus ca, e placut sa savurezi un desert delicios, alaturi de vedeta ta preferata, povestind despre diverse lucruri.

Reteta prajitura Tiramisu :

Ingrediente:

1 cutie (250gr.) crema mascarpone
4 galbenusuri si 2 albusuri
1 cana cafea neindulcita
1 cana zahar (200gr.)
lichior de cacao sau ciocolata
piscoturi savoiardi (400gr.)
Preparare:
Amesteci galbenusurile cu zaharul pina se albesc , adaugi treptat cite o lingura de mascarpone si amesteci cu telul sau lingura de lemn. La sfirsit adaugi albusurile batute spuma si dai crema la rece.

In cafeaua neindulcita se pune lichiorul. Treci rapid piscoturile pe ambele parti prin cafea fara sa le afunzi de tot si le asezi intr-o tava dreptunghiulara. Se pune un strat de crema peste piscoturile siropate, apoi iar piscoturi si la sfirsit crema.

Deasupra peste crema se cerne putina cacao data prin strecuratoarepe toata suprafata prajituri si se pune la frigider cca. 6 ore.

Pentru a spori cantitatea de crema se poate adauga 200 ml. frisca batuta spuma dar atunci mai trebuie si 2-3 oua.

Mentiuni: Se taie in bucati cit mai mici sau daca ai siropat prea tare piscoturile se poate servi si cu lingurita.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply