|

Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Dan Negru – Bitesize Tuna, Penne cu sos de branzeturi si tomate, Pungute de clatite cu fructe

L-as invita pe Dan Negru.Mi se pare o persoana cu un moral ridicat, cu integritate si cu o discretie absolut remarcabila.

Aperitiv : Bitesize Tuna

Folosind forme traditionale de briose, as face din aluat de patiserie niste briose la cuptor.In prealabil pui hartie pentru forme pentru a nu se prinde.La cuptor intre 5 si 10 minute.Depinde de ce cuptor ai : pe gaz, electric, cu temperatura reglabila, samd.
Le am pus peste bucati de ton (din conserva – nu mi am permis sa cumpar tonul proaspat si sa il trag la tigaie – e destul de scump pentru buzunarul meu); revenind bucati de ton, o jumatate de rosie cherry per briosa, batonete subtiri (1-2 mm) de morcovi si gulie si as orna cu 1 frunza de patrunjel.
Ca dressing (facut separat – 1 lingura ulei, 2 zeama de lamaie, cimbru si busuioc) si turnat putin peste.

Fel principal : Penne cu sos de branzeturi si sos de tomate

Pennele (neaparat Barilla) fierte in apa cu sare timp de 7-8 minute (sa fie al dente).
Sosul quattro formaggi : smantana cat mai grasa plus branza telemea (cat mai organica – luata din piata, preferabil), cascaval, branza brie.Toate ingredientele anterior amintite trase in tigaie pana cand se ingroasa frumos sosul.Nu e nevoie sa fie tinute mai mult de 5 minute intr o tigaie non aderenta.
Sosul de tomate : rosiile decojite taiate foarte marunt si blenduite.Apoi compozitia doar se incalzeste (imi place sosul cat mai natural, cu cat le fierbi mai mult cu atat se duce acel gust proaspat de rosie )
Se pun penele in farfrurie impreuna cu cele 2 sosuri.Ornez cu menta (puteam f usor cu busuioc dar menta e la indemana in perioada asta si da o nota de savoare si prospetime)

Desert : Pungute de clatite cu fructe

Clatitele le faci dintr un amestec de apa minerala/lapte, faina si zahar tos.Eu deja le fac dupa ochi (puteam pune usor o reteta standard dar in bucatarie daca nu te joci parca nu are farmec sa gatesti.Pana la urma imi place asta si nu o fac asa sa fie).
Le umplu cu fructe (am ales cubulete de piersici, caise si mere ca sa dea prospetime si intensitate) si cu dulceata de visine (pentru a fi in echilibru cu fructele proaspete) si apoi pun niste frisca peste.Inchid clatitele si le fac ca niste pungute si le innod cu jeleuri acrisoare printr o fundita (am ales sa fie acrisoare tocmai pentru a complementa dulceata si prospetimea ingredientelor naturale).
Am ornat pe o farfurie cu niste felii de pere si piersici.(am ales piersici pentru a mai da o varianta – de fruct – celor care nu sunt innebuniti dupa celelalte fructe).

Am atasat si pozele celor 3 retete.Le am facut deja pentru satisfactia personala si a celor care le au gustat.Retele nu sunt neaparat noi.Dar conceptul de prezentare – vreau sa cred eu – este original.

Retete trimise de PETRU BUIUCA.

Detalii croaziera: http://www.croaziere.net/croaziere_descriere.php?id=3997

Powered by www.libertatea.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

1 Response for “Concurs RETETE PENTRU VEDETE / Dan Negru – Bitesize Tuna, Penne cu sos de branzeturi si tomate, Pungute de clatite cu fructe”

  1. [...] la gatit, dar as prepara singura prajitura care imi iese foarte bine: chec cu nuci si stafide. Ingrediente:4 oua, 1 cana ulei, 1 cana apa, 2 cani zahar, 20 linguri faina, 1 praf de copt,nuci, stafide. Se [...]

Leave a Reply