|

Fasole la cuptor si sosul de rosii galbene al bucatarului indragostit

Continui sa-mi gestionez supraproductiile de la Ileana. De data aceasta, fasolea verde, defapt falbena, si rosiile mici, si ele tot galbene. Fasolea am spalat-o si curatat-o la capete (pastaile nu au atze!!!), apoi am bagat la cuptor intr-o tava, stropind-o cu putin ulei si punand tot felul de condimente (piper, sare de mare, anestec pentru cartofi prajiti). Practic, pastaile facute la cuptor, crocante, tin loc si de paine si de cartofi!

Din rosiile galbene – golden pear, cu rasaduri din semintele primite din America, de la Adriana Parissi! – am facut un sos. Nu foarte complicat: am pus multe rosioare in cratita, cu putin ulei, la foc mic. Cand rosiile au inceput sa se tpeasca, am adaugat usturoi, o vanata si o jumatate de dovlecel tocate marunt de tot, ca sa se topeasca si ele. Am lasat sosul sa scada la jumatate, am acoperit cu o farfurie si am pus la pastrare pentru dimineata.

Toate astea le-am facut la miezul noptii. Pe la 12.45, am inchis aragazul si cuptorul. Dimineata, am aranjat pastaile crocante pe farfurie, le-am potopit cu sos galben de rosii si am ornat excesiv cu rondele de castraveti murati in sare. Alaturi, am pus cate un pahar de zeama de compot de corcoduse tot galbene, in care am scapat un pic de scortisoara…

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

12 Responses for “Fasole la cuptor si sosul de rosii galbene al bucatarului indragostit”

  1. Feliz says:

    Suna bine tare pastaile alea la cuptor. Sosul aferent, in schimb… ma mai gindesc. Si o astept si pe Alice sa-si dea cu parerea aici ;)

  2. Bucatarescu says:

    Azi, am mers pe galben, inclusiv zeama de compot de corcoduse galbene. nu arata prea bine, dar e acrisoara si face bine pe canicula asta…

  3. Feliz says:

    Buna zeama aia ;)

  4. Bucatarescu says:

    Feliz, zeama era doar o interfata de gust, nu se bea ca atare:::))))

  5. Adriana Parissi says:

    Mie pastaile imi suna al naibii de bine mai ales ca zici ca tin loc si de piine si de cartofi (2 lucruri care ingrasa).

  6. Bucatarescu says:

    Cartofii ingrasa, dar mie mi se par cele mai bune lucruri de mancat din lume! Pastaile crocante le pot, insa, tine loc atunci cand ti-e pofta…

  7. Feliz says:

    Adriana, esti la dieta cumva? :)

    Bucatarescule, nici ca puteai sa graiesti adevar mai adevarat: cartofii sînt cea mai mare bunatate. N-as putea sa-mi concep viata fara ei. Iar pe locul 2 vin rosiile. La mine vorbeste… “singele apa nu se face”, ca, deh, din zona “cartorifera” ma trag. La tine care e cauza? :D

  8. Bucatarescu says:

    Feliz, mai fac o incercare: nu-mi trimiti o reteta cu cartofi?!?

  9. Feliz says:

    Pai, la cartofi n-am retete speciale, dar o sa ma gindesc sa pun pe hirtie una simpla si perfect locala!

  10. Adriana Parissi says:

    :( da, sint la dieta… dar nu pt mult timp… din pacate cartofii ingrasa al naibii. Pt mine sint pe acelasi loc cu inghetata si ciocolata, alte lucruri care ingrasa si fara de care n-as putea sa concep viata :)

  11. Bucatarescu says:

    Ai promis!

  12. Bucatarescu says:

    Eu as ierarhiza asa: 1. cartofii 2.ciocolata 3.inghetata. Asta daca nu apar alte elemente, intre care, bineinteles, fructele de mare!

Leave a Reply