|

File de biban …cu cafea, vitel cu portocale, homar cu seminte de salcam… la Baur au Lac, in Zurich

In buricul targului, pe malul lacului Zurich, este situat si hotelul de lux construit de Johannes Baur in 1844. Astazi, el aduna toate superlativele, fiind desemnat inclusiv “Cel mai bun hotel din Europa”. Cel mai bun hotel (cu camere care pot costa si 3.600 CHF pe noapte) nu putea sa aiba decat un restaurant pe masura ….de fapt, trei restaurante plus o terasa prelungita intr-o gradina mirifica. Aici, am mancat si eu, cu un ochi la farfurie si unul la Street Parade, Love Mobile-urilor avand punct obligatoriu de oprire pe esplanada din fata hotelului. Am inceput cu un risotto Carnaroli, cu foie gras de rata, coacaze negre si parmezan (Parmigiano Reggiano). Apoi, la recomandarea chef-ului Laurent Eperon, am continuat cu un file de biban de mare, aromat cu …cafea Arabica si ulei de masline verzi, cu salata de spanac. (As fi putut opta si pentru un medalion de homar cu seminte de salcam sau pentru vitel cu portocale! Ori pentru lup-de-mare cu caviar de Acquitania, servit cu suc de …rucola si castravete, aromat cu gin si piper!) Desertul a fost doar un sufleu de clatite cu iaurt, sos de fructe de padure rosii si vanilie. Sampania care a insotit acest recital culinar a fost Philipponat Brut Royale Reserve.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

2 Responses for “File de biban …cu cafea, vitel cu portocale, homar cu seminte de salcam… la Baur au Lac, in Zurich”

  1. Alice says:

    Somn aromat cu cafea ar fi sunat si mai tare! Oricum, spectaculoase specialitati, nu stiam ca se poate folosi cafeaua la preparea mincarurilor. Cit despre semintele de salcim, le ignoram existenta (si evident utilitatea culinara), cucerita completamente de flori.

  2. Bucatarescu says:

    Pui de somn, nu somotei, adica!?!:::)))) Cafeaua se foloseste in tot felul de retete, inclusiv la paste sau la sosuri pentru friptura…

Leave a Reply