|

Oana Bercaru…intre spanac si mancare iraniana/Galerie FOTO si Interviu Bucatarescu

Oana Bercaru a fost una dintre favoritele mele in Playboy, dovada ca este una dintre cele doua romance (cealalta fiind Andreea Mantea) pe care le-am trimis acasa la Hugh Hefner, la Mansion, pentru un pictorial (echipa de fotbal Playboy pentru Cupa Mondiala din 2006). Pe Oana, am remarcat-o la televizor, intr-un videoclip Hi-Q, cand juca rolul unei vanzatoare de pizza. Nici nu mai stiu ce mi-a placut la ea: cozorocul nostim pe care-l purta sau pieptul tresaltator?!? Cert e ca a trebuit sa astept pana a implinit 18 ani pentru a-i propune un pictorial in revista Iepurasului cu Papion.

BUCATARESCU: Intotdeauna ti-am admirat silueta. Ce greutate si inaltime ai? Cum te mentii?

OANA BERCARU: Am 1,75 metri inaltime si 54 kg. Cel mai mult am avut 56 kg, asa ca foarte rar tin dieta. Acum o luna am tinut, totusi, timp de o saptamana, mancand numai salate si carne fiarta. Prefer, insa, sa-mi supraveghez mancarea, chiar daca nu foarte drastic. Adica, mananc bine de dimineata – ou fiert, branza, rosii, castraveti, iar urmatoarea masa principala (si ultima a zilei!) este abia la 6 seara. Atunci, mananc in special vita. Daca sunt in oras, comand muschi de vita la gratar, daca sunt acasa ma mai incumet la cate un rasol. Uneori, mananc si fructe de mare, foarte rar peste. Niciodata – piept de pui! Cel mult, pulpe de pui… Intre mese, nu mananc decat fructe, multe fructe: mere, pere, piersici, nectarine.

BUCATARESCU: Paine mananci?

OANA BERCARU: Numai dimineata, 1-2 felii. Seara, la gratar, evit painea si prefer orezul, piureul de cartofi sau garnitura de legume.

BUCATARESCU:Apa de care bei? Ce alte bauturi iti plac?

OANA BERCARU: Numai apa plata! Din cea minerala nu cred ca am baut vreodata. Imi plac mult fresh-urile de fructe, in specual de portocale, mere si grapefruit, dar le mai combin si cu sucuri proaspat stoarse delegume – morcovi, telina. Vin beau, uneori, seara, dar numai un pahar de vin rosu la carnea de vita sau un pahar de vin alb la fructele de mare. Tarii – aproape deloc, doar in cluburi cate un cocktail cand si cand. Preferatul meu e Green Apple.

BUCATARESCU: Ce mancare iti amintesti din copilarie?

OANA BERCARU: Spanac, spanac si iar spanac, cu pulpe de pui, asa cum il face si azi mama mea. Mie nu-mi reuseste niciodata ca ei, desi si eu stiu sa gatesc binisor.

BUCATARESCU: Ce stii sa gatesti?

OANA BERCARU: Supe, ciorbe, mancaruri cu sos, chiar si sarmale, dar le fac cu carne de vita, indiferent daca le pun in foi de varza sau in foi de vita. Mai nou, ii fac prietenului meu mancare iraniana, asa cum m-a invatat mama lui. De pilda, orez cu pui. Dar orezul e unul special, basmati, si se face destul de complicat: se lasa in apa la inmuiat, se fierbe, se lasa sa se scurga, apoi se pune la aburi, sub capac, cu ulei de masline pana ce prinde o crusta, apoi se pune putin sofran si se rastoarna peste el un sos de rosii…

BUCATARESCU: Prietenul tau ti-a gatit vreodata?

OANA BERCARU: Chiar destul de des! Evident, imi face mancare iraniana, de-a lui. Inclusiv un fel de salata “de boeuf”, care, de fapt, e cu pui tocat foarte fin. Pana la urma, iese o compozitie foarte fina si cremoasa.

BUCATARESCU:Carne de porc mananci vreodata?
OANA BERCARI: De Sarbatori, intotdeauna, apoi fac pauza o perioada. Mai mananc si la restaurant, insa, cateva zile dupa aceea, trec inapoi pe salate.

BUCATARESCU: Daca ai sti ca e ultim masa din viata ta, la ce ai pofti?

OANA BERCARU:Nu prea stiu. Mie mi se face pofta numai cand vad mancarea! …Poate, tot spanac!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply