|

Resveratrolul – testat pe oameni

Prietenul Radu Rizea posteaza pe www.vinul.ro  un articol  care dovedeste, inca o data, ca vinul, consumat moderat, nu e doar aliment, ci si un veritabil medicament!

Ingredientul-minune al vinurilor rosii, banuit a fi responsabil pentru paradoxul francez (viata lunga si sanatoasa, in ciuda consumului zilnic de vin) – resveratrolul – a fost reconfirmat ca agent benefic in prevenirea diverselor afectiuni cardiace, dar si pentru tratarea inflamatiilor diverse si a diabetului, informeaza Indian Wine Academy, citand un studiu efectuat la Universitatea din Buffalo, SUA.

Resveratrolul, care poate fi gasit in stare naturala in cojile si samburii de struguri rosii, a fost pentru prima oara testat pe oameni, toate teoriile de pana acum fiind bazate exclusiv pe observatii, nu pe teste clinice. Experimentele desfasurate pana acum in Europa au studiat interactiunea dintre resveratrol si drojdii, insecte si soareci, demonstrandu-se ca resveratrolul contribuie la reducerea inflamatiilor si la blocarea radicalilor liberi.

Mai multe detalii pe www.vinul.ro

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply