|

Reteta de weekend canicular: Gris cu lapte …cu pere caramelizate /Bucate amestecate …de CATALINA MATEI

Recunosc, desertul nu e specialitatea mea, insa atunci cand am pofta de ceva dulce, usor de preparat si care sa gadile orice papila gustativa, indiferent de pretentiile din dotare, pregatesc rapid un gris cu lapte. Un desert pe placul oricui, indiferent de varsta, stare materiala sau chef. Si, ca sa fie cu totul si cu totul special, il «asortez» cu pere caramelizate. Nu e nevoie decat de 1,5 l de lapte, 8 linguri de zahar, un pliculet de zahar vanilat, esenta de migdale si 2 pere. Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, la care se adauga si esenta. Dupa ce laptele mai are un pic si da in clocot, se adauga grisul, turnat in ploaie. Ma rog, asa se spune, desi seamana mai mult cu o ninsoare… Aveti grija insa, toata compozitia trebuie amestecata incontinuu! La foc mic, cu multa rabdare! Dupa vreo 10 minute, grisul este gata si puteti sa-l turnati in castronase. Intre timp, intr-o tigaie de teflon, se caramelizeaza vreo 3 lingurite de zahar, iar apoi rumeniti si perele taiate felii. Dupa ce au capatat o culoare aramie, se pun peste grisul cu lapte si se lasa la racit. De obicei, il prepar seara si las castronasele la frigider pana a doua zi. Nimic nu se compara cu o portie rece de gris cu lapte intr-o zi caniculara!

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

6 Responses for “Reteta de weekend canicular: Gris cu lapte …cu pere caramelizate /Bucate amestecate …de CATALINA MATEI”

  1. Feliz says:

    Mmm… tare bun. Clasic și decadent în același timp :)

  2. Bucatarescu says:

    Catalina, Nana vrea sa-i fac si ei aceasta reteta!!!

  3. Catalina Matei says:

    pai, bucatarescule, apuca-te de treaba! cu rabdarea e mai greu… insa rezultatul final merita!:))

  4. Bucatarescu says:

    Suna incurajator, gris sa fac rost, ca, altfel, treaba e ca si aranjata:::))))

  5. Daniela says:

    Cat gris trebuie pus? In reteta nu se precizeaza cantitatea. Merci

  6. Catalina Matei says:

    @Daniela: ups! m-a luat valu’ si am uitat de asta – 250 de grame de gris. Enjoy!

Leave a Reply