|

Reteta de weekend: Prajitura cu branza de vaci /Bucate amestecate ….de CATALINA MATEI

Nu stiu de ce, dar in vremuri calduroase poftesc numai la deserturi racoritoare. Si cum si acest sfarsit de saptamana se anunta incendiar, va propun o reteta delicioasa, usor de preparat si care nu necesita coacere. Totul, sau aproape totul, se prepapra la… rece! Si departe de cuptor! Avem nevoie de biscuiti digestivi – eu folosesc doua pachete de 200 g -, un sfert de pachet de unt (aproximativ 50 g), doua linguri de zahar brun (uneori, mai trisez si folosesc si zaharul obisnuit), iar crema se prepara din 400 de g de branza de vaci, 2 iaurturi (de obicei, pun Cremoso – Danone), o lamaie stoarsa si coaja ei rasa, esenta de migdale si 3-4 linguri de zahar – brun sau alb, dupa posibilitati J). Singura data cand folosim focul este atunci cand topim untul cu zaharul pentru blat, care se adauga apoi peste biscuitii sfaramati in prealabil si asezati intr-o tava inalta. Separat, intr-un castron, se amesteca bine branza de vaci cu iaurturile, zaharul, zeama de lamaie, coaja rasa si esenta de migdale pana cand se obtine o compozitie omogena. Totul se toarna peste biscuitii sfaramati si se lasa la frigider cateva ore. Puteti orna toata minunatia cu capsuni, frunze de menta sau caise din compot. Sa aveti pofta si… un weekend cat mai racoros!

CATALINA MATEI, veche prietena cu Lala, Nana si Bucatarescu, este jurnalist, o pasionata creatoare si clectionara de retete culinare.

Citeste si:

Tags: , , ,

1 Response for “Reteta de weekend: Prajitura cu branza de vaci /Bucate amestecate ….de CATALINA MATEI”

  1. petro says:

    foarte buna

Leave a Reply