|

Alte noi surprize la gratar (21-26)/ Concurs CampingGrill.ro

SARAMURA DE PUI LA GRATAR – Mirela Turlacu

Puiul gatit pe gratarul cu jar sa ia miros de fum, ardeii si rosiile coapte pe plita, langa pui… mmm, daca inchidem ochii in timp ce pulpele se fac pe oala grill, iar ardeii se coc in cuptor, ne putem imagina toate astea. Sa vedeti ce bunatate iese!

Ingrediente

500 gr carne de pui (pulpe dezosate)
4-6 catei usturoi
2 ardei grasi copti
1 ardei iute copt (sau 6 rasnite fulgi chili )
3 rosii din conserva (sau coapte pe gratar)
1 ceapa mica
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita rasa sare
1/4 lingurita piper
1/4 legatura patrunjel
4 linguri ulei

Portii: 5

Preparare

  1. Se prepara carnea data cu sare si piper pe gratar. Am folosit oala grill cu abur: 30 minute pe o parte, apoi am intors pulpele si am lasat 15 minute pe cealalta parte. Carnea am taiat-o apoi cubulete normale.
    * se poate folosi orice carne de pui, daca e cu os o veti grilla si apoi dezosa; eu prefer pulpele dezosate fiindca sunt foarte gustoase facute pe grill si sunt si comod de taiat la final
  2. In 2 cani de apa se pun ceapa, ardeiul copt tocate cubulete mici, cimbrul, sarea si piperul. Se fierbe totul 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Gustati saramura in timp ce fierbe si mai adaugati arome sau sare daca vi se pare necesar.
  3. Se adauga rosiile tocate marunt, plus 3 linguri din sucul in care au stat in conserva si mai fierbem inca 5 minute.
    * vara puteti folosi rosii proaspete pe care le coaceti pe gratar impreuna cu ardeii, apoi le curatati de coaja si le tocati, retinand sucul pe care-l lasa
  4. Se striveste usturoiul si se amesteca cu uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, obtinand astfel o pasta. Pasta se adauga in oala impreuna cu patrunjelul tocat fin si se mai dau 2-3 clocote.
  5. Se toarna saramura fierbinte peste pui, se acopera vasul si se lasa sa stea macar o ora.
  6. Se serveste rece sau calduta impreuna cu mamaliga fierbinte.

PULPE DE MIEL CU CARTOFI COPTI SI VIN ALB – Andreea Mihaela Gheorghe

Ingrediente:

carne de miel

vin alb

cartofi noi

ulei

sare

piper

oregano

usturoi tocat

o lămâie

Mod de preparare:

Pentru marinată:

Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Amestecaţi usturoiul, cu zeama de lămâie, puţin ulei, oregano, sare şi piper.

Pulpele de miel se spală şi se curăţă de pieliţe, după care se toarnă marinata peste ele şi se lasă să acţioneze timp de 40 de minute.

Se încinge grătarul pentru a fi fierbinte şi se unge cu puţină grăsime, ca sa nu se lipească carnea de el.

Se pun pulpele pe grătar circa 30 de minute şi se stropesc cu vin alb din când în când.

Înainte de servire se stoarce puţin suc de lămâie peste ele.

Serviţi cu garnitură de cartofi (copţi sau prăjiţi) şi salată proaspătă.

Poftă bună!

PULPE DEZOSATE CU USTUROI – Aurelia Pop

1 kg pulpe dezosate de pui
4 catei mari de usturoi
500 ml vin alb
un varf de cutit de boia iute
sare
piper.

Pregatesti asa:

Pulpele dezosate se spala si se pun intr-un castron.
Deasupra se toarna vinul, usturoiul zdrobit, boiaua, sarea si piperul.
Se tin in marinata aceasta cam o ora la frigider.
Se pun pe gratarul incins si se frig pe ambele parti.
Se servesc cu salata de sezon si garnitura la alegere.
Pofta buna!

MICI DE CASA – Mihaela Uglea

  • 1.5 kg carne tocata de porc
  • 370 gr untura de porc
  • 1 lingurita si jumatate bicarbonat alimentar
  • 3 capatani de usturoi
  • ienibahar praf
  • chimen praf
  • sare, piper
Carnea tocata se amesteca bine cu untura de porc, se aduga usturoiul zdrobit bine, mirodeniile, bicarbonatul, sarea si piperul… se amesteca bine adaugand din cand in can putina apa calduta. Compozitia obtinuta se tine la rece 2 3 ore apoi cu mana una se iau bucati medii cu care se formeaza mititeii. Fiecare mititel format se unge cu putin ulei si se asaza pe gratarul bine incins pana la frigere intorcandu-se pe o parte si pe alta.
PLACINTA SLOVACA LA GRATAR – Diana M.

INGREDIENTE: (PENTRU 4 PLACINTE)

2-3 CARTOFI
1 OU
1 LINGURA DE FAINA
4 FELII DE PULPA DE PORC
4 FELII DE CASCAVAL
BUSUIOC
CONDIMENTE (VEGETA SAU UN PRAF DE SARE)
PATRUNJEL

PREPARARE:

CARTOFII SE FIERB, DAR NU PREA TARE SA NU SE SFARME, SE DAU APOI PRIN RAZATOARE, SE AMESTECA CU OUL SI FAINA, APOI SE ADAUGA UN PRAF DE SARE SAU VEGETA, DUPA PREFERINTE SI UN PIC DE BUSUIOC SI PATRUNJEL. COMPOZITIA FORMATA SE IMPARTE IN DOUA SI INTR-O TIGAIE DE 28CM INTINDETI O PLACINTA LA COPT, FARA ULEI. CAND PE O PARTE E PUTIN RUMENITA, INTOARCETI-O PE PARTEA CEALALTA. REPETATI SI CU RESTUL COMPOZITIEI – CEA DE-A DOUA PLACINTA DE CARTOFI. CAND SUNT GATA, ASEZATI PLACINTELE DE CARTOFI PE UN DOG SI LE TAIATI IN JUMATATE.
PRAJITI LA GRATAR FELIILE DE PULPA DE PORC, CONDIMENTATE DUPA GUST CU PUTIN PIPER SI CONDIMENTE DE GRILL. CAND SUNT APROAPE GATA PE AMBELE PARTI PUNETI CATE O FELIE DE CASCAVAL PE FIECARE FELIE DE PULPA SI APOI ACOPERITI-LE CU JUMATATILE DE PLACINTE DE CARTOFI, PE FIECARE, PRESAND PUTIN SA SE LIPEASCA. CASCAVALUL SE VA TOPI UN PIC, DIN CAUZA CALDURII GRATARULUI SI VA “LIPI” PULPADE PORC DE PLACINTA DE CARTOFI. DUPA 2-3 MINUTE, INTOARCETI “PLACINTA SLOVACA” CU PULPA IN SUS SI PLACINTA DE CARTOFI PE GRATAR, DUPA CARE E GATA PENTRU SERVIRE, DAR CU PARTEA DIN CARTOFI DEASUPRA. SE POATE ORNA CU O FELIE DE ROSIE INSOTITA DE O FRUNZULITA DE PATRUNJEL.

SE SERVESTE CALDA SI NU ARE NEVOIE DE GARNITURA, EVENTUAL CU MURATURI SAU LEGUME PROASPETE, DUPA CUM PREFERATI.

PORUMB LA GRATAR – Ioana Todea

Cand esti la munte cu prietenii  in jurul focului maiestuos,

Simti ca vine de alaturi un puternic miros si atat de copilaros,

Ghici ce poate sa fie atat de bun si gustos ???

Si ce poate fi mai sanatos si natural decat cucuruzul la gratar ?

Combinatia suna cam asa: Se inlatura panusii, iar cucuruzii se pun pe gratar deasupra focului, se lasa aproximativ 15-20 minute si dupa ce-s gata, se pune sarea si poti savura gustarea.

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

1 Response for “Alte noi surprize la gratar (21-26)/ Concurs CampingGrill.ro”

  1. Mariano says:

    Thanks for finally writing about > Alte noi surprize la gratar (21-26)/ Concurs CampingGrill.ro | Bucatarescu < Loved it!

Leave a Reply