|

Alte retete (20-29) pentru CONCURS Prajituri cu forme

ANA MARIA – Rulada cu gem

Ingrediente:
5 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
1 borcan de gem, ori crema de vanilie sau cacao
1 lingura ulei si hartie de copt pentru tava

Mod de preparare: Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare cu sarea. Adaugi treptat zaharul si continui sa bati pana cand se dizolva. In spuma tare obtinuta, incorporezi galbenusurile, apoi faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase. Ungi cu ulei si tapetezi cu hartie de copt o tava (cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm).
Torni compozitia in strat uniform si introduci tava in cuptorul preincalzit. Coci blatul timp de 20 de minute, la foc mijlociu.
Rastorni blatul pe un servet umed, indepartezi hartia de copt si il rulezi impreuna cu servetul. Dupa cateva minute, il derulezi, il ungi cu gem si dai din nou forma de rulada. Cand s-a racit, o tai in felii groase de 3-4 cm, cu un cutit bine ascutit.
Bucati: 10
Preparare: 30 minute

ELENA RAPA – Cornulete cu rahat

Avem nevoie de: 1 plic drojdie uscata, un praf de sare, 2 linguri miere (se dizolva in lapte), 250ml lapte cald, 500-550g faina, 25g unt (dizolvat in lapte).

Drojdia se pune peste laptele cald si se amesteca. Se lasa cateva minute si dupa aceea se adauga peste restul ingredientelor. Se framanta un aluat, care se lasa 30 de minute la dospit. Se intinde o foaie in forma de cerc si se taie raze.

Se pot umple cu rahat, dulceata sau ciocolata. Eu le-am umplut cu rahat.

Se ruleaza si se pun in tava la distanta unul de celalalt, ca sa aiba loc sa creasca. Se ung cu galbenus de ou frecat cu putin lapte.  Pofta buna!

ALEXANDRA T – Palarioare cu crema de ciocolata

Ingrediente: 125 g faina, 50 g zahar, 1 galbenus, 90 g unt rece, 250 g crema de ciocolata, 300 g ciocolata cu lapte, 2 linguri fistic maruntit

Se face o gramajoara din faina pe suprafata de lucru si se formeaza o adancitura in mijlocul ei. Se freaca galbenusul cu zahar si se toarna in adancitura. Deasupra se rade untul. Se framanta totul iute.
Se intinde aluatul la o grosime de 5 mm si se stanteaza cercuri cu diametrul de 3 cm. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie cerata si se coc 5-6 minute.
Se freaca crema de ciocolata pana devine spumoasa si se toarna intr-un sprit cu capat in forma de stea si se orneaza prajiturile. Se tin la rece cel putin o ora. Se topeste ciocolata alba, se lasa putin sa se raceasca si se toarna cate o lingurita de ciocolata peste fiecare prajitura. Deasupra se presara fistic maruntit.

TATIANA GHINDA – Prajitura cu fructe

Ingrediente:
8 oua
2 canii zahar
2 canii faina
7 linguri ulei
10 linguri apa
varf de cutit  de sare
fructe(caise,prune,etc atat proaspete cat si din compot)

Se amesteca 10 linguri de apa cu cele 2 cani de zahar intr-un ibric/vas si se pune la foc pe aragaz pana se face un sirop fierbinte.
Albusurile se bat spuma pana se intaresc intr-un alt vas mai mare,se pune un varf de cutit  de sare,se adauga apoi siropul fierbinte,si se bate in continuare,se pun si galbenusurile,cele 7 linguri de ulei si cele 2 cani de faina.
Se aseaza compozitia in tava,si apoi fructele frumos ordonate,incat sa fie usor de taiat.
La cuptor se tin aproximativ 30 de minute,la 180 grade.
Se pudreaza cu zahar vanilat si se servesc.
Pofta buna!

EUGENIA STEFANESCU- Biscuiti pentru Mos Craciun

  • 250g unt
  • o cana de zahar de 200g
  • 2 esente de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde

  • Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu  ouale si untul pana se face ca o crema si untul s-a incorporat foarte bine si arata totul ca o spuma. Se adauga mirodeniile dupa care la sfarsit adaugam faina treptat putin cate putin pana obtinem o coca consistenta ca pentru foi.

Dam coca la firgider o ora si o lasam sa se odihneasca ,dupa care o scoatem si o taiem in ce forma dorim si facem biscuitei ,ii dam la cuptor cam 30-45 de minute la foc moderat.

Se pot servi cu lapte sau gem.

MIRELA IONELA CROITORU – Prajitura cu cocos

Ingrediente pentru blat:
3 oua
3 gr zahar
8 linguri lapte
3 linguri ulei
un pliculet de praf de copt
300 gr faina
stafide dupa gustul fiecaruia
Pentru toate aceste ingrediente eu folosesc mixerul(oualele cu zaharul se bat foarte bine, dupa care punem restul ingredientelor).Dupa ce s-a format compozitia se toarna intr-o tava, pe care am pus hartie de copt.Se coace la foc potrivit.
Ingrediente pentru sirop:
250 gr margarina
250 gr zahar
4 linguri cacao
250 ml lapte
o sticluta  de esenta rom
Topim margarina si zaharul, dupa care punem cacao si laptele,Dupa ce am luat compozitia de pe foc turnam esenta, lasam sa se raceasca putin.
Blatul il taiem cubulete si fiecare bucatica se da prin sirop si apoi prin nuca de cocos.
Se lasa la rece putin.
Pofta buna!
PS. Am incercat acum cateva zile sa fac si fursecuri, din pacate nu mi-a placut forma lor.De  aceea imi doresc aceste forme, nu as mai fi nevoita sa le cumpar.
PUSA CHIROIU – Negresa
margarina 250 g
cinci linguri cu cacao
un pachet praf de copt
coaja de lamaie
o cana cu lapte
zahar 500 gr.
patru oua
faina 200 gr.
ciocolata
nuci
rom
Mod de preparare:
Puneti la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cinci linguri cu cacao. Dupa ce termina de fiert, luati din aceasta compozitie 15 linguri la care adaugati ciocolata, romul si nucile – acestea vor forma glazura. Puneti restul compozitiei la racit, adaugati galbenusurile, faina, un pachetel cu praful de copt stins si patru albusuri batute spuma. Coaceti compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, turnati peste ea glazura preparata anterior. Inainte de a pune glazura se poate insiropa cu un sirop din 200 ml apa,sapte linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Timpul de preparare pentru aceasta prajitura este de aproximativ jumatate de ora.

PUSA CHIROIU – Tiramisu

400g piscoturi
crema Mascarpone 250 g
patru oua
patru linguri de zahar
trei cescute de cafea fara zahar
cacao pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;
Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se asezati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.

OANA CRISTINA MARTUNEAC – Negresa delicioasa

Ingrediente: 2    1/2  cani cu apa,1/2 cana cu ulei,1 1/2 cana cu zahar,3 oua,3 cani faina,1 esenta rom,1 esenta vanilie,2 lingurite bicarbonat,50ml otet,1 cana nuci macinate.

Preparare: Intr un vas,amesteci cu mixerul apa,uleiul,zaharul si ouale.Adaugi bicarbonatul stins in otet,pui esentele,faina,nucile macinate si amesteci bine.   Ungi o tava cu ulei,o tapetezi cu faina ,torni compozitia si dai la cuptorul incins pentru 45 de minute.O tai patratele mici in momentul in care  s-a racit.Pe fiecare bucata asezi un miez de nuca.

OANA CRISTINA MARTUNEAC – Fursecuri cu dulceata

Ingrediente:300g faina,150g unt,150g zahar pudra,1 esenta vanilie,4 linguri zahar tos,unt pentru uns tava,150g de dulceata de zmeura.               Preparare: Tai untul cubulete si il adaugi peste faina.Pui zaharul pudra si esenta si framanti.La inceput,aluatul este mai sfaramicios,dar pe masura ce-l framanti devine mai elastic.Il dai la figider o ora.  Formezi un sul diametral de 3 cm,il tavalesti prin zahar tos si-l tai felii groase de 0,5 cm.Le asezi intr -o tava tapetata cu hartie de copt.Pui pe fiecare fursec dulceata de zmeura si dai la  cuptor pentru 10-15 minute.

Cum puteti castiga unul din cele 3 premii oferite de Diverta, prin Depozitul de Carte, si Bucatarescu:

TRIMITETI O RETETA SIMPLA DE PRAJITURI SAU FURSECURI DE CRACIUN la office@bucatarescu.ro pana pe 5 octombrie 2010! Valoarea fiecarui premiu: 35 lei!

www.diverta.net

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply