|

Cocktail de toamna …la cuptor/ Bucate amestecate de …CATALINA MATEI

Ce imi place cel mai mult la toamna este forfota pe care o aduce peste tot: in piete, prin pivnite, o multime de miresme si culori prin bucatarie. Poti sa pregatesti atatea feluri gustoase si aratoase… Asa ca in weekend-ul asta imi fac iar de cap – un cocktail de legume si fructe, insotit de niste copane de pui, toate «mixate» in cuptor. Toamna trecuta, mi-a iesit de minune, sa speram ca nu ratez acum! E nevoie de 6-8 copane de pui, 2 morcovi potriviti, o gutuie, 3 mere rosii, o telina – nu prea mare, 3 cartofi, cateva «buchetele» de conopida, un gogosar – gras si rosu, o piersica, ulei de masline, sare, piper si boia dulce. Plus o lingura de miere, o cana de vin alb, cam 250ml, lamaie si patrunjel verde.

Merele si gutuile, taiate felii mari, se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline, se scot apoi pe o farfurie si, in uleiul ramas, punem la prajit copanelele bine condimentate cu sare, piper si boia dulce. Intr-o tava, asezam cartofii taiati felii mari, morcovul si el taiat mare, merele si gutuile calite, copanelele, cateva «buchetele» de conopida, gogosarul, telina si piersica – taiate si ele in bucatele potrivite. In uleiul ramas de la prajit, adaugam vinul, mierea sare piper, si o cana de apa. Lasam sa fiarba 2 minute si turnam sosul peste aranjamentul din tava.

Acoperim cu o folie de staniol si bagam tava la cuptor timp 45 de minute, la foc mediu. In ultimele 10 minute, lasam tava descoperita ca sa se gratineze putin.

Dupa ce a fost scoasa din cuptor, decoram cu felii de lamaie si frunze de patrunjel. Si un pahar de vin alb alaturi!

CATALINA MATEI este ziarist, o pasionata creatoare si colectionara de retete culinare savuroase.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply